Geluid Overzetten Van Computer Naar Tv

Inhoudsopgave:

Geluid Overzetten Van Computer Naar Tv
Geluid Overzetten Van Computer Naar Tv

Video: Geluid Overzetten Van Computer Naar Tv

Video: Geluid Overzetten Van Computer Naar Tv
Video: Connect Computer to TV With HDMI With AUDIO/Sound 2024, April
Anonim

Soms is het geluid van de computerluidsprekers niet voldoende wanneer u films op tv kijkt. Dit kan worden verholpen door de tv naast het beeld ook geluid te laten weergeven en het volledige vermogen van de luidsprekers te gebruiken.

Geluid overzetten van computer naar tv
Geluid overzetten van computer naar tv

Het is nodig

Soldeerbout, één of twee cinch-connectoren (cinch), één 3,5 mm TRS-connector (mini-jack), tweeaderige afgeschermde kabel, mes

instructies:

Stap 1

De meeste moderne tv's hebben, naast HDMI, S-Video en SCART, RCA-aansluitingen, die door de gewone mensen "tulpen" worden genoemd. Via hen zullen we geluid van de tv verzenden. Als de tv stereogeluid ondersteunt, hebt u twee van dergelijke connectoren nodig (rode en witte connectoren op de tv), indien mono, dan slechts één (witte connector).

Stap 2

Op een computer kan de audio-uitgang zich zowel op het moederbord als op een aparte geluidskaart bevinden, als deze is geïnstalleerd. Dit nest is meestal lichtgroen van kleur. Als het geluid van het moederbord naar het voorpaneel van de behuizing wordt geleid, bevindt deze aansluiting zich aan de voorkant, anders aan de achterkant. Het wordt aangesloten op de TRS 3,5 mm-aansluiting, die meestal "mini-jack" wordt genoemd.

Stap 3

Neem een kabel van de gewenste lengte en gebruik een mes om deze aan beide kanten te strippen. Pas op dat u de draad niet beschadigt wanneer u de isolatie doorsnijdt. Verzamel de schermvlecht aan één kant en draai deze in een varkensstaart. Om het soldeerproces beter te laten verlopen, moeten de draden eerst worden bestraald. Demonteer de mini-jack en soldeer het schild aan het grote bloemblad en de twee draden aan de twee kleine bloembladen. Zet nu de connector weer in elkaar.

Stap 4

Het is tijd om het andere uiteinde van de kabel aan te pakken. Als je een monosignaal nodig hebt, soldeer dan het schild aan de buitenkant van de tulp en beide signaaldraden aan de middelste pin. Voordat u de connector aan de draad soldeert, vergeet dan niet om het schroefgedeelte van de connector erop te plaatsen. Als je stereogeluid hebt, dan moet het scherm in twee delen worden verdeeld en moet elk deel aan het buitenste contact van de tulpen worden gesoldeerd. Op de middencontacten van beide tulpen is één signaaldraad gesoldeerd. Monteer de connectoren en sluit de kabel aan op de corresponderende connectoren op de tv en computer. Het geluid van de computer wordt nu via de tv-luidsprekers verzonden.

Aanbevolen: