Waar Zijn Oplaadbare Batterijen Voor?

Waar Zijn Oplaadbare Batterijen Voor?
Waar Zijn Oplaadbare Batterijen Voor?

Video: Waar Zijn Oplaadbare Batterijen Voor?

Video: Waar Zijn Oplaadbare Batterijen Voor?
Video: 🔋Zijn Oplaadbare AA En AAA Batterijen Ouderwets?🔋👴🏻 🤭 Waar Zijn De Lithium Ion Oplaadbare AA? 2024, April
Anonim

Oplaadbare batterijen zijn er in verschillende soorten. Het doel van hun creatie hangt af van het scala aan apparatuur waarmee ze kunnen worden gebruikt. Ze werden oorspronkelijk ontwikkeld als alternatief voor conventionele batterijen.

Waar zijn oplaadbare batterijen voor?
Waar zijn oplaadbare batterijen voor?

Het belangrijkste doel van oplaadbare batterijen is om een specifiek apparaat van stroom te voorzien zonder dat het op wisselstroom is aangesloten. Om dit te doen, moeten de batterijen een lading opslaan en kunnen vasthouden tot het moment dat het apparaat direct wordt gebruikt. In tegenstelling tot conventionele batterijen hebben oplaadbare batterijen het vermogen om hun lading te herstellen. Veel oplaadbare batterijen zijn gemaakt als alternatief voor conventionele batterijen. De herbruikbaarheid maakt deze apparaten gebruiksvriendelijker en zuiniger.

Een accu is een set batterijen die parallel of in serie zijn geschakeld. In de meeste gevallen wordt een seriële verbinding gemaakt. Deze methode is nodig om de uiteindelijke uitgangsspanning te verhogen. Dit maakt het gebruik van een groep batterijen mogelijk, waarvan de uitgangsspanning van elk aanzienlijk lager is dan het totaal.

Soms wordt de parallelle verbindingsmethode gebruikt. Deze opstelling verbetert de totale batterijcapaciteit. Meestal wordt een parallelle verbinding gebruikt om oplaadbare batterijen te maken voor die apparaten die langdurig moeten werken zonder opladen.

Tegenwoordig gebruiken alle mobiele apparaten batterijen voor hun werk. Deze omvatten mobiele telefoons, laptops, communicators, tablet-pc's, mp3-spelers, enzovoort. In de meeste gevallen worden lithium-ionbatterijen gebruikt. Bijzonder belangrijke kenmerken van batterijen zijn de volgende parameters: capaciteit, spanning, efficiëntie en levensduur.

Het is heel belangrijk om te begrijpen dat oplaadbare batterijen een bepaalde hulpbron hebben die tijdens het gebruik wordt verspild. Zo worden bijvoorbeeld de batterijen van mobiele computers onbruikbaar na ongeveer 2-3 jaar actief gebruik. Sommige batterijen hebben hun eigen controllers die voorkomen dat het apparaat oververhit raakt en het batterijniveau bewaken.

Aanbevolen: