Hoe Contacten Op Android Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe Contacten Op Android Te Herstellen
Hoe Contacten Op Android Te Herstellen

Video: Hoe Contacten Op Android Te Herstellen

Video: Hoe Contacten Op Android Te Herstellen
Video: How to Recover Deleted or Lost Contacts from android device (Without root) 2024, Mei
Anonim

In het geval dat contacten op een Android-telefoon per ongeluk zijn verwijderd, kunnen ze altijd worden hersteld. Bijvoorbeeld via verschillende applicaties of via het gegevensherstelmechanisme in het Gmail-account.

Hoe contacten op Android te herstellen
Hoe contacten op Android te herstellen

De noodzaak om contacten op een Android te herstellen kan ontstaan na een volledige formattering van de telefoon, na het per ongeluk verwijderen van informatie of door de effecten van virussen. Hoewel, wat de reden voor het verlies van gegevens ook was, het proces om contacten hiervan te herstellen verandert niet.

Contacten herstellen via Gmail

De meeste telefoons met Android OS hebben een gestroomlijnd mechanisme voor het synchroniseren van gegevens met een Gmail-account. Dus om je contactenlijst te herstellen, moet je eerst inloggen op je Google-account. In de linkerbovenhoek bevindt zich de knop "Gmail", u moet erop klikken en vervolgens "Contacten" selecteren. Daarna moet u op de knop "Geavanceerd" klikken (deze bevindt zich boven de lijst met contacten) en het item "Contacten herstellen" selecteren.

Vervolgens moet u de datum opgeven waarop u contacten wilt herstellen (een week geleden, een maand geleden, u kunt zelfs 10 minuten geleden of een uur geleden opgeven). Als u deze procedure plotseling moet annuleren, moet u de tijd onthouden waarop het herstel van de contactlijst begon. Vervolgens moet u de herstelprocedure starten met de knop "Herstellen" en na voltooiing van het terugdraaien verschijnt een overeenkomstig bericht bovenaan het scherm.

U kunt de herstelprocedure op elk moment annuleren door op de knop "Annuleren" te klikken, die zich in de gele waarschuwing bovenaan het scherm bevindt. Als zo'n knop niet bestaat, kunt u contacten opnieuw herstellen - hiervoor moet u de tijd vóór het begin van de herstelprocedure opgeven.

Als dit niet helpt, moet u controleren of de contacten daadwerkelijk zijn gesynchroniseerd met het Gmail-account (Instellingen - Accounts - Contacten). U kunt ook proberen de synchronisatie van contacten op uw telefoon uit te schakelen, naar uw contactenboek te gaan en gegevensherstel uit te voeren.

Als dat ook niet werkt, kun je ook proberen je Gmail-account te verwijderen en opnieuw toe te voegen in je telefooninstellingen. Meestal treden er problemen met herstel op als contacten zijn opgeslagen op een simkaart of op een telefoon, en niet als Gmail-contacten.

Contacten herstellen via applicaties

U kunt contacten op Android ook herstellen met speciale applicaties. Bijvoorbeeld Super Backup Pro. Nadat u de applicatie hebt geïnstalleerd, moet u deze starten en "Back-up" selecteren. Daarna verschijnt een nieuw venster met de naam van de reservekopie van contacten en de locatie waar dit bestand wordt opgeslagen, wordt in oranje aangegeven. Nadat u op de knop "OK" hebt gedrukt, worden de contacten hersteld. Bovendien kan dit programma een reservekopie naar e-mail verzenden.

Aanbevolen: