Hoe Contacten Van Android Naar Computer Over Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe Contacten Van Android Naar Computer Over Te Zetten
Hoe Contacten Van Android Naar Computer Over Te Zetten

Video: Hoe Contacten Van Android Naar Computer Over Te Zetten

Video: Hoe Contacten Van Android Naar Computer Over Te Zetten
Video: How to transfer android contacts to PC using USB cable 2024, April
Anonim

Eigenaren van mobiele apparaten op basis van Android OS willen er zeker van zijn dat bij elk incident met betrekking tot hun smartphone de opgeslagen nummers en andere gegevens niet verloren gaan.

Hoe contacten van Android naar computer over te zetten
Hoe contacten van Android naar computer over te zetten

Account aanmaken en inloggen

Om er zeker van te zijn dat de opgeslagen telefoonnummers op uw mobiele apparaat bij een probleem niet verloren gaan, moet u uw telefoon synchroniseren met Google. Om dit te doen, moet u uw smartphone inschakelen en ermee internetten. Nadat de verbinding is ontvangen, moet u naar het menu "Instellingen" gaan en het item "Accounts en synchronisatie" zoeken. Hier moet u uw account selecteren (de knop "Bestaande gebruiken", waarna u de login en het wachtwoord van de Gmail-mail moet opgeven), en als deze er niet is, klik dan op de knop "Maken". Bij het maken moet de eigenaar van een mobiel apparaat op basis van Android OS zijn volledige naam, login en wachtwoord voor e-mail opgeven, evenals het telefoonnummer waaraan het Gmail-account wordt gekoppeld. Als alles klaar is, ziet u het synchronisatiemenu.

In het synchronisatiemenu kan de eigenaar van een mobiel apparaat op basis van Android OS verschillende items selecteren, dit zijn: contacten, gmail (mail), webalbums en ook een agenda. Om bestaande contacten naar uw computer over te zetten, moet u het vakje naast "Synchroniseren: contacten" aanvinken en op "Update" klikken. Synchronisatie van contacten kan automatisch starten, maar het enige dat in ieder geval van de gebruiker wordt verlangd, is wachten tot het einde van de procedure.

Wanneer de synchronisatie is voltooid, moet u de Gmail-mail op uw computer openen en inloggen op het systeem met de gebruikersnaam en het wachtwoord die op de telefoon werden gebruikt. In de linkerbovenhoek moet je de Gmail-knop vinden (onder het Google-label). Selecteer in het vervolgkeuzemenu de parameter "Contacten". Na het klikken verschijnt uw contactenvenster. U kunt ze eenvoudig als bestand opslaan en er zeker van zijn dat u het contact met collega's en familieleden niet verliest.

Archief met contacten

Om de resultaten als bestand op uw computer op te slaan, moet u zich aanmelden bij Google Archiver. Klik op de knop "Services selecteren" en selecteer "Contacten" in de lijst. Mogelijk moet u het waterwachtwoord opnieuw invoeren. Maak je geen zorgen, Google gebruikt dit waarschijnlijk als extra bescherming.

Vervolgens moet u het toekomstige archief configureren. Klik hiervoor op de afbeelding van het kleine pijltje in de rechter benedenhoek en selecteer het HTML-type als het opgeslagen bestand, waarna je veilig op de knop "Archief maken" kunt klikken. Het archief wordt aangemaakt en u hoeft het alleen maar naar uw computer te downloaden met de daarvoor bestemde knop ("Download"). Als gevolg hiervan ontvangt u een archief met de gebruikersnaam. Je moet het uitpakken, waarna je het bestand "Alle adressen" ziet. Al uw contacten worden erin opgeslagen.

Aanbevolen: