Hoe Een 3D-printer Werkt

Hoe Een 3D-printer Werkt
Hoe Een 3D-printer Werkt

Video: Hoe Een 3D-printer Werkt

Video: Hoe Een 3D-printer Werkt
Video: What Is 3D Printing and How Does It Work? | Mashable Explains 2024, April
Anonim

Vandaag zul je niemand verrassen met 3D-cinema en zelfs virtual reality. Maar hoe verandert het model van het scherm in een tastbaar object?

De voordelen van een 3D-printer. Hoe werkt hij?
De voordelen van een 3D-printer. Hoe werkt hij?

Met een 3D-printer kan alles gemaakt worden. Hoe werkt het?

In de Verenigde Staten werd een fragment van de schedel afgedrukt op een printer, die met succes werd geïmplanteerd bij een persoon met een traumatisch hersenletsel. Er is zelfs een speciaal beroep verschenen in de geneeskunde - bioarchitect.

Sommige 3D-printers zijn op vrijwel dezelfde manier ontworpen als gewone typemachines op kantoor, ze zijn allemaal aangesloten op een computer en gehoorzamen eraan. In plaats van verf worden echter plastic, laser en zelfs menselijke cellen gebruikt. En in plaats van papier, plastic, polymeer, gips of metaal.

Er zijn veel 3D-printtechnologieën. En hier bedenken ze steeds weer iets nieuws.

De meest praktische 3D-printtechnologie.

Als het vroeger, om het kleinste onderdeel van een machine of een ander complex mechanisme te vervangen, een lange en vervelende zoektocht kostte en vervolgens serieus te veel betaalde, is het nu voldoende om een printer te kopen die werkt volgens het principe van het samensmelten van een filament.

Filament van elke kleur wordt in de printer gestoken en de printkop smelt het plastic en brengt het laag voor laag aan op het platform. Wanneer één laag wordt aangebracht, zakt het platform iets lager en wordt alles herhaald tot zegevieren.

De prijzen voor dergelijke printers zijn redelijk humaan, dus over een paar drie jaar zal iedereen zoiets kunnen kopen.

Aanbevolen: