Hoe Werkt Een Stun Gun?

Inhoudsopgave:

Hoe Werkt Een Stun Gun?
Hoe Werkt Een Stun Gun?

Video: Hoe Werkt Een Stun Gun?

Video: Hoe Werkt Een Stun Gun?
Video: How do stun guns work? 2024, April
Anonim

In de moderne tijd wordt steeds meer ruimte gegeven aan persoonlijke veiligheid en zelfverdedigingsmethoden. Sommigen schrijven zich in voor de vechtsportsectie, terwijl anderen liever rondkomen met speciale apparaten. Een daarvan is het stun gun, dat zowel bij meisjes als bij mannen aan populariteit wint.

Hoe werkt een stun gun?
Hoe werkt een stun gun?

Het effect van een stun gun op een levend organisme

Wanneer een stun gun een deel van de huid raakt, zendt het een impuls uit waardoor de spieren van een persoon ongelooflijk snel samentrekken, wat leidt tot een stuiptrekking. Parallel aan dit effect beïnvloedt het stungun de zenuwvezels die signalen van de hersenen naar de spieren en ledematen geleiden, wat de bewegingen van een persoon kan beïnvloeden of zelfs tijdelijke verlamming kan veroorzaken. Voor een dergelijk effect is drie seconden indrukken van de knop voldoende, en na vijf tot tien minuten is het geproduceerde effect voorbij.

Denk bij het gebruik van het apparaat aan de meest gevoelige punten op het menselijk lichaam:

- nek;

- liesstreek;

- zonnevlecht;

- hoofd.

Het minste effect zal een nederlaag hebben in het gebied van de bovenste en onderste ledematen van de aanvaller.

Toestemming om een stun gun te gebruiken

Bijna elke volwassen burger kan een stun gun kopen. In tegenstelling tot gas en vuurwapens is voor dit apparaat geen vergunning of registratie vereist. Bij het kopen hoeft een persoon alleen een paspoort bij zich te hebben. Een dergelijke eenvoudige procedure verhoogt de vraag naar dit type wapen voor zelfverdediging. Het effect op het lichaam is krachtiger dan dat van een gaspatroon.

Een stun gun gebruiken

De actie van het stun gun is van toepassing op alle levende organismen. Hiermee kun je zowel de pestkop als de zwerfhond die je heeft aangevallen bestrijden. Trouwens, bij dieren is het zenuwstelsel gevoeliger voor de effecten van een elektrische schok.

Bovendien komt tijdens de ontlading aardgas vrij - ozon, waar dieren bang voor zijn. In combinatie met het geluid en het geluidseffect veroorzaakt dit paniek bij de agressieve hond en leidt tot zijn vlucht. Dat is de reden waarom de effectiviteit van dit apparaat bij de bescherming tegen dieren vrij hoog is.

Het gebruik van een stun gun heeft geen gevaarlijke gevolgen voor het lichaam en leidt niet tot de dood. De actie van de shocker is beperkt tot een schending van de coördinatie van bewegingen gedurende enige tijd en het neutraliseren van agressie.

Er moet echter aan worden herinnerd dat het verdovingsgeweer, net als elk ander wapen, de verwerving van een aantal speciale zelfverdedigingsvaardigheden vereist. Het is met name noodzakelijk om de meest kwetsbare plaatsen voor elektrische schokken te kennen en gedurende de vereiste tijd een shocker op dit gebied te kunnen toepassen.

Voordat u een shocker gebruikt, moet u onthouden dat dit geen amusementsmiddel is. Zo'n apparaat heeft effect op een levend organisme tot aan bewustzijnsverlies en uitval van de ledematen, zij het tijdelijk.

Aanbevolen: