Inktpatronen Bijvullen

Inhoudsopgave:

Inktpatronen Bijvullen
Inktpatronen Bijvullen

Video: Inktpatronen Bijvullen

Video: Inktpatronen Bijvullen
Video: Ink cartridge refill instructions for the Hp Black 304 304xl 301 302 303 305 667 and XL versions 2024, Maart
Anonim

In principe werken alle moderne gebruikers van informatietechnologie met randapparatuur. Scanners, faxen en printers zijn onderdeel van ons leven geworden en nu is het moeilijk om een kantoor of studeerkamer meer voor te stellen zonder deze technologie. Bijna iedere printereigenaar heeft wel eens moeite gehad met het bijvullen van een cartridge met gekleurde of zwarte inkt. Door eenvoudige tips op te volgen, kunt u deze eenvoudige handeling gemakkelijk zelfstandig, zonder tussenkomst van specialisten, uitvoeren.

Inktpatronen bijvullen
Inktpatronen bijvullen

Het is nodig

Scherpe naald, spuit, inkt, keukenpapier, reinigingsvloeistof (water kan worden gebruikt)

instructies:

Stap 1

Printercartridges van wereldwijde fabrikanten hebben altijd een andere vorm, maar verschillen zelden in structuur. Elk heeft een inktreservoir, navulpoort en mondstukpoorten.

Stap 2

Zoek het bijvulgat op de cartridge. Het is gemakkelijk te herkennen aan de sticker op de platte kant van de cartridge. Hieronder zit een klein gaatje voor het vullen met verf. Verwijder de sticker langzaam. Onthoud dat u het niet helemaal hoeft af te scheuren, het is voldoende om slechts een bepaald deel af te pellen om een spuit met naald te kunnen gebruiken.

Stap 3

Trek de benodigde hoeveelheid verf in de spuit. Het wordt aanbevolen om niet meer dan 5 ml vloeistof te gebruiken om overvulling van de patroon te voorkomen. Steek de naald in het inrijggat. Doorboor de polyurethaanlaag die de inkt beschermt tegen uitbloeden. Doseer de vereiste hoeveelheid vloeistof uit de spuit en trek vervolgens de naald eruit. Plaats de sticker op zijn plaats.

Stap 4

Zorg ervoor dat u de juistheid van het bijvullen van de cartridge controleert. Om dit te doen, volstaat het om het met de achterkant op een plat oppervlak te drukken waarop meerdere servetten liggen. Als de actie met succes is voltooid, ziet u duidelijke zwarte lijnen die overblijven na het indrukken. Als het bijvullen is gedaan met respectievelijk gekleurde inkt voor cartridges, wordt het spoor gekleurd.

Stap 5

Als de afdruk is verschenen, kunt u de cartridge gerust in de printer gebruiken voor vervolgwerkzaamheden. Wanhoop niet als de verfmarkering onduidelijk of besmeurd is - dit is nog geen indicatie dat deze is beschadigd. U zult hoogstwaarschijnlijk de normale reinigingsprocedure voor het mondstuk moeten volgen, dat soms verstopt is met opgedroogde inkt. Veeg de buitenkant van de printkop af met een vochtige doek of reinigingsvloeistof. Als dit niet helpt, is het raadzaam om de patroon met het spuitstukgedeelte in een klein bad met water te laten. Controleer na het reinigen de cartridge opnieuw om er zeker van te zijn dat deze goed is bijgevuld.

Aanbevolen: