Hoe En Waar Toner Bijvullen?

Inhoudsopgave:

Hoe En Waar Toner Bijvullen?
Hoe En Waar Toner Bijvullen?

Video: Hoe En Waar Toner Bijvullen?

Video: Hoe En Waar Toner Bijvullen?
Video: how to refill 12a cartrage in hindi / HP Laserjet P1005 Toner Cartridge Refill 2024, April
Anonim

Voor het bijvullen van cartridges wenden de meeste eigenaren van laserprinters zich tot gespecialiseerde werkplaatsen. Deze optie is betrouwbaar, maar niet erg winstgevend - de kosten van het tanken zijn meerdere malen hoger dan de kosten van de gevulde toner. Daarom hebben veel computergebruikers een natuurlijke wens om te leren hoe ze zelf cartridges kunnen bijvullen.

Hoe en waar toner bijvullen?
Hoe en waar toner bijvullen?

Het is nodig

Toner, tang, schroevendraaier

instructies:

Stap 1

Een indicatie dat een cartridge bijna leeg is, is wanneer er verticale witte strepen op de afgedrukte pagina verschijnen. Als u de cartridge schudt en opnieuw in de printer plaatst, gaat de resterende toner nog tien vellen mee, maar deze procedure kan niet vaker dan twee of drie keer worden uitgevoerd.

Stap 2

Merk op dat het bijvullen van de cartridge niet beperkt is tot het bijvullen van toner. Het is noodzakelijk om vuil te verwijderen, het cartridgemechanisme te reinigen van gemorste toner. Als de cartridge bijna nieuw is en voor de eerste keer wordt bijgevuld, is het toegestaan om het te doen zonder het te reinigen en alleen toner toe te voegen. U hoeft alleen te onthouden dat dit geen gewoonte mag worden en dat het patroonmechanisme ongeveer om de twee navullingen moet worden schoongemaakt.

Stap 3

Overweeg de mogelijkheid om een cartridge bij te vullen voor een gewone HP Laser Jet 6L-printer. Er is een ietwat barbaarse, maar eenvoudige en betrouwbare manier om zo'n cartridge bij te vullen: open het printerdeksel, trek de cartridge er voorzichtig aan het handvat uit. Net achter je vingers op het handvat van de cartridge zit het tonercompartiment. Neem een scherp mes en prik voorzichtig een gaatje van 2,5 cm in de bovenkant van het tonercompartiment. Zorg ervoor dat er geen spaanders in het vak komen!

Stap 4

Maak na het ponsen van het gat een kleine trechter van papier en giet er toner doorheen. Als de toner vastloopt, drukt u deze naar binnen met iets langs en duns, zoals een vulpenvulling. Zorg ervoor dat u geen toner morst. Schud de cartridge af en toe om de toner gelijkmatig te verdelen. Veeg na het tanken de patroon af met een zachte doek en bedek het gat met tape. Het tanken is voltooid.

Stap 5

Als u niet in de cartridge wilt boren of deze moet worden schoongemaakt, moet u deze demonteren. Eerst moet u de drumeenheid verwijderen. Trek voorzichtig de assen uit die hem vasthouden met een tang, til de beschermende flap op, duw de veerbelaste delen van de cartridge uit elkaar en verwijder de drumeenheid door het tandwiel, in geen geval het werkoppervlak aan te raken. Wikkel de verwijderde drumeenheid in een schone doek en plaats deze op een donkere plaats.

Stap 6

Verwijder, voorzichtig wrikken van de as met een schroevendraaier, de laadschacht - een lange zwarte rol. Leg het opzij op een stuk doek. Nu moet u de hopper reinigen, die vuil en tonerresten verzamelt. Draai de patroon voorzichtig om en leeg de inhoud van de trechter door de nauwe opening tussen de wisser en het lichaam op een vel krantenpapier. Er kan veel toner met het afval worden gemorst - geen medelijden met het papier, het bevat veel stof en pluisjes van het papier. Rol vervolgens de krant voorzichtig op met het afval en gooi het weg.

Stap 7

Vul nu de cartridge met nieuwe toner. Verwijder de zijkap van de zijde tegenover de tandwielen, hiervoor zul je met een tang de scharnieras eruit moeten trekken. Als je het niet kunt pakken, snijd dan voorzichtig het plastic rond de as met een mes of duw het voorzichtig met een schroevendraaier vanaf de andere kant. Gebruik vervolgens een kruiskopschroevendraaier om de schroef in het midden van het deksel los te draaien. Vergeet niet de tonerrol vast te houden, deze mag er niet uitvallen. Verwijder het deksel, u ziet dat het vulgat is afgesloten met een plastic stop. Haak het vast met een schroevendraaier en trek het eruit.

Stap 8

Giet voorzichtig toner in de open vulopening, plaats de plug terug en monteer de cartridge in omgekeerde volgorde. Veeg de toner tijdens de montage voorzichtig van de onderdelen. Controleer na het monteren van de cartridge of u onnodige onderdelen heeft en of de drumeenheid gemakkelijk kan draaien. U kunt het beste inschatten hoeveel kracht hiervoor nodig is voordat u de cartridge uit elkaar haalt.

Stap 9

Houd er rekening mee dat naarmate de cartridge verslijt, de afdrukkwaliteit verslechtert. Om de normale kwaliteit te herstellen, moet u de drumeenheid en wisser vervangen. Ze moeten in paren worden gewisseld. Was bij het bijvullen van toner uw vuile handen niet met heet water - de toner zal zeer hard intrekken. Hetzelfde geldt voor kleding met vlekken; was deze in koud water. Het wordt aanbevolen om een gasmasker te gebruiken bij het bijvullen van de cartridge, omdat toner erg vluchtig is en u nauwelijks kunt voorkomen dat u deze inademt.

Aanbevolen: