Thuis Foto's Afdrukken

Inhoudsopgave:

Thuis Foto's Afdrukken
Thuis Foto's Afdrukken

Video: Thuis Foto's Afdrukken

Video: Thuis Foto's Afdrukken
Video: Foto's afdrukken aan de KRUIDVAT automaat 2024, Mei
Anonim

Om foto's af te drukken, hoeft u geen fotostudio te bezoeken - deze procedure kan thuis worden uitgevoerd. Dit vereist een printer die afdrukken in kleur ondersteunt.

Thuis foto's afdrukken
Thuis foto's afdrukken

instructies:

Stap 1

Als u geen printer heeft om af te drukken, kies dan een van de op de markt aangeboden printers: de meest populaire zijn apparaten van Epson, HP, Canon. Afhankelijk van de prijscategorie zullen ze bepaalde extra functies hebben.

Stap 2

Koop een set kleureninktcartridges voor uw printer. Elk model heeft zijn eigen specifieke soorten cartridges. Ze kunnen eenkleurig of meerkleurig zijn, ze kunnen in een set worden gepresenteerd of afzonderlijk worden verkocht. Om foto's af te drukken, moet u een kleurenkit aanschaffen.

Stap 3

Cartridges worden geclassificeerd als origineel en niet-origineel. Origineel zijn die welke rechtstreeks door de printerfabrikant worden geproduceerd. Niet-originele worden geproduceerd door externe fabrikanten. Hun voordelen zijn onder meer een lagere prijs, en hun nadelen zijn vaak een slechtere kwaliteit en, misschien wel het belangrijkste, het ontnemen van de garantie van de printer.

Stap 4

Een ander verbruiksartikel dat u nodig hebt om af te drukken, is fotopapier. Het komt in twee soorten: mat en glanzend. Kies het formaat volgens uw voorkeuren: 10x15, 15x20 of A4. Het papier kan ook van een merk of van een derde partij zijn. Het gebruik van de laatste, zoals het geval is met cartridges, maakt de garantie niet ongeldig.

Stap 5

Als je continu en in grote hoeveelheden foto's gaat printen, overweeg dan om een continuous ink supply system (CISS) te installeren. Dit ontwerp is een verzameling van verschillende aan elkaar verbonden containers die zijn verbonden met de printer. Als inkt van een of andere kleur wordt verbruikt, worden deze bijgevuld in de juiste container. De voordelen van het gebruik van CISS zijn onder meer aanzienlijke besparingen op de afdrukkosten. Maar er zijn ook nadelen: door de installatie vervalt de garantie van de printer en kan de afdrukkwaliteit iets verslechteren.

Aanbevolen: