Redenen Voor Het Verschijnen Van Het Blauwe "screen Of Death" Op De Computer

Redenen Voor Het Verschijnen Van Het Blauwe "screen Of Death" Op De Computer
Redenen Voor Het Verschijnen Van Het Blauwe "screen Of Death" Op De Computer

Video: Redenen Voor Het Verschijnen Van Het Blauwe "screen Of Death" Op De Computer

Video: Redenen Voor Het Verschijnen Van Het Blauwe
Video: Как спасти данные, когда Windows не загружается 2024, Mei
Anonim

Bijna iedereen die op een computer werkt, heeft te maken gehad met het probleem van een blauw scherm met witte letters op de monitor. Dit fenomeen wordt het blauwe "screen of death" genoemd. Dit type computerscherm duidt op een probleem met het besturingssysteem.

Redenen voor het verschijnen van het blauwe "screen of death" op de computer
Redenen voor het verschijnen van het blauwe "screen of death" op de computer

Er kunnen verschillende factoren zijn die het uiterlijk van het blauwe "screen of death" beïnvloeden. Ze melden vaak computerstoringen. Laten we eens kijken naar de belangrijkste redenen voor het verschijnen van het "scherm van de dood".

Kritieke computerfouten zijn een van de belangrijkste oorzaken van blauwe schermen. Deze fouten kunnen worden veroorzaakt door het proces van het uitvoeren van kernelcode of het stuurprogramma in de kernelmodus. In dit geval is een verdere normale werking van het systeem niet mogelijk.

Er kan een blauw scherm op de monitor verschijnen als gevolg van de vervanging van sommige computercomponenten. Bijvoorbeeld videokaarten, harde schijven, audioadapters en apparaten in PCI-slots. Als gevolg hiervan zijn de stuurprogramma's die op de computer zijn geïnstalleerd voor deze apparaten mogelijk niet compatibel met de algemene configuratie van de computer. In dit geval stopt het Stop Error-systeem met werken (stoppen door een fout). Het resultaat is een BSoD-monitoruitgang, waarop u een beschrijving van het probleem kunt lezen. In dergelijke gevallen kan alleen het opnieuw opstarten van de computer helpen. Houd er rekening mee dat een herstart kan leiden tot het verlies van niet-opgeslagen gegevens en geïnstalleerde "probleem"-stuurprogramma's.

Het blauwe "screen of death" kan ook verschijnen door het indrukken van een bepaalde toetsencombinatie. Dit gebeurt soms per ongeluk. Een kind kan bijvoorbeeld op een toetscombinatie drukken om BSoD op te roepen. In dit geval bevat het blauwe scherm geen informatie over fouten, aangezien deze niet zijn opgetreden. Houd er rekening mee dat te vaak bellen met BSoD kan leiden tot problemen in de werking van het besturingssysteem en verlies van informatie. Daarom moet u voorzichtig zijn bij het hanteren van het toetsenbord.

Aanbevolen: