Telefoon Wordt Opgewarmd: Redenen En Methoden Voor Eliminatie

Inhoudsopgave:

Telefoon Wordt Opgewarmd: Redenen En Methoden Voor Eliminatie
Telefoon Wordt Opgewarmd: Redenen En Methoden Voor Eliminatie

Video: Telefoon Wordt Opgewarmd: Redenen En Methoden Voor Eliminatie

Video: Telefoon Wordt Opgewarmd: Redenen En Methoden Voor Eliminatie
Video: Smartphoneproductie in Shenzhen - Een samenwerking van mens en machine 2024, Mei
Anonim

Absoluut alle merken telefoons kunnen tijdens het gebruik warm worden. Deze functie van smartphones is volkomen normaal en wordt niet als een defect beschouwd. Soms wordt de behuizing van de telefoon echter te warm, zelfs als deze niet in gebruik is. wat te doen?

Waarom raakt mijn smartphone oververhit?
Waarom raakt mijn smartphone oververhit?

Allereerst moet natuurlijk worden vastgesteld wat de sterke verwarming daadwerkelijk heeft veroorzaakt. Afhankelijk hiervan kiezen ze een manier om het probleem op te lossen.

Waardoor wordt de telefoon opgewarmd?

Meestal liggen de problemen van oververhitting van de telefoonhoes in het oneigenlijke gebruik ervan. Dit kan bijvoorbeeld zijn:

  • installatie door de gebruiker van een groot aantal spellen die de kernels zwaar kunnen belasten;
  • het gebruik van een zeer dichte telefoonhoes;
  • de aanwezigheid van een virus.

Natuurlijk kan in sommige gevallen de verwarming van de telefoon gepaard gaan met een soort storing. Soms wordt dit probleem veroorzaakt, bijvoorbeeld:

  • kortsluiting;
  • binnendringen van vocht in de smartphone.

Heel vaak beginnen moderne smartphones oververhit te raken, simpelweg omdat hun batterij zijn bron heeft uitgeput. In dit geval is de telefoon meestal ook erg snel leeg.

Wat te doen als het probleem wordt veroorzaakt door misbruik?

In dit geval zal het voor de eigenaar van het apparaat hoogstwaarschijnlijk heel gemakkelijk zijn om het probleem op te lossen. Van de smartphone moet je allereerst alle games verwijderen die erop zijn geïnstalleerd, of in ieder geval enkele ervan.

Als de telefoon nog steeds oververhit blijft, moet u proberen de hoes te verwijderen, waarbij u alleen het glas en mogelijk een lichte bumper overlaat. Controleer vervolgens de telefoon op virussen en maak hem schoon met bijvoorbeeld programma's zoals Kaspersky Antivirus, Norton Security & Antivirus, enz.

Wat te doen bij oververhitting door hardwareproblemen?

In dit geval zal het natuurlijk veel moeilijker zijn voor de eigenaar van een oververhitte mobiele telefoon om het probleem op te lossen. Meestal raken smartphones oververhit door oude batterijen. In dit geval zal de eigenaar van het oude telefoonmodel hoogstwaarschijnlijk gewoon een nieuwe batterij moeten kopen en het lege element ermee moeten vervangen door de achterkant van het apparaat te verwijderen.

De eigenaar van een nieuw model zal het waarschijnlijk naar een servicecentrum moeten brengen om de batterij te vervangen. Helaas worden moderne smartphones in de meeste gevallen aangevuld met niet-verwijderbare batterijen.

Als de gebruiker vermoedt dat het oververhittingsprobleem wordt veroorzaakt door kortsluiting, moet hij eerst de werking controleren:

  • camera's;
  • draadloze apparaten;
  • verschillende soorten sensoren.

In het geval van kortsluiting kunnen dergelijke apparaten niet goed gaan functioneren of zelfs helemaal worden uitgeschakeld.

Heel vaak wordt het probleem met een verhoging van de temperatuur van de telefoonhoes ook geassocieerd met het binnendringen van vocht erin. In dit geval treedt meestal een ontlading en een kortsluiting op. Het is zeer waarschijnlijk dat u zo'n telefoon niet alleen kunt repareren. De smartphone moet ook naar een servicecentrum worden gebracht.

Aanbevolen: