Hoe De Projector Aan Te Zetten?

Inhoudsopgave:

Hoe De Projector Aan Te Zetten?
Hoe De Projector Aan Te Zetten?

Video: Hoe De Projector Aan Te Zetten?

Video: Hoe De Projector Aan Te Zetten?
Video: Setup a EPSON projector on white screen, How to align and setup projector. Projector setup & setting 2024, Mei
Anonim

Een computervideoprojector vereist complexere opstart- en afsluitprocedures dan een conventionele monitor. Het niet volgen van de volgorde in deze procedure kan ertoe leiden dat een dure projectielamp voortijdig uitvalt.

Hoe de projector aan te zetten?
Hoe de projector aan te zetten?

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat uw computer, projector en monitor (indien aanwezig) zijn losgekoppeld. Zorg er ook voor dat de projector dezelfde video-interface heeft als de videokaart van het apparaat (VGA of DVI).

Stap 2

Als de computer een desktopcomputer is, koppelt u de monitor los van de computer.

Stap 3

Sluit de projector met de meegeleverde kabel aan op de grafische kaart van de computer in plaats van op de monitor. Selecteer op de projector zelf van de twee identieke connectoren degene met het label "Computer in".

Stap 4

Als u een monitor heeft, sluit deze dan aan op de connector op de projector met het label "Monitoruitgang".

Stap 5

Zet alle apparaten aan. Zet de computer aan en controleer zoals gewoonlijk. Merk op dat de tweekleurige LED op de projector ononderbroken oranje is.

Stap 6

Verwijder de lensdop. Druk op de aan/uit-knop op de projector. De tweekleurige LED blijft oranje, maar begint te knipperen. Dit betekent dat de automatische opstartprocedure van de projectielamp is gestart. Op een bepaald moment in deze reeks gaat de ventilator aan, gevolgd door een gedimd opstartscherm met de naam van de projector. Wanneer het helder wordt, wordt de tweekleurige LED groen en de machine doorloopt de zoektocht naar de signaalbron totdat deze een computer vindt. Daarna ziet u op het grote scherm hetzelfde beeld als op de monitor.

Stap 7

Als u een laptop gebruikt, kan een andere procedure nodig zijn. Druk op de toetsencombinatie op het toetsenbord om te schakelen tussen het ingebouwde scherm en de monitoruitgang. Het wordt aangegeven in de instructies, bijvoorbeeld "Fn" + "F8". Doorgaans schakelt de eerste druk op deze sneltoets de uitvoer van het ingebouwde scherm naar de uitvoer, de tweede zorgt ervoor dat beide werken en de derde schakelt opnieuw alleen het ingebouwde scherm in.

Stap 8

Gebruik de hendel om de grootte van het beeld aan te passen en de ring naast de lens om de focus aan te passen.

Stap 9

Nadat u klaar bent met het gebruik van de projector, zet u uw computer uit en controleert u zoals gewoonlijk. Druk tweemaal op de aan/uit-knop om de projector zelf uit te schakelen. De afkoelprocedure van de lamp begint en de tweekleurige LED knippert groen. Pas als het weer geel en stabiel wordt, kan de projector worden losgekoppeld. Plaats vervolgens de lensdop terug, koppel alle stroomkabels los en sluit de monitor weer rechtstreeks aan op de computer.

Aanbevolen: