Wat Is De Beste Printer Om Te Kopen In

Inhoudsopgave:

Wat Is De Beste Printer Om Te Kopen In
Wat Is De Beste Printer Om Te Kopen In

Video: Wat Is De Beste Printer Om Te Kopen In

Video: Wat Is De Beste Printer Om Te Kopen In
Video: Inkjet Vs Laser Printers? Which one to buy? 2024, Mei
Anonim

Een printer is een van de uitvoerapparaten voor randapparatuur. Het wordt aangesloten op een computer en wordt gebruikt om afbeeldingen af te drukken, inclusief foto's, teksten en andere documenten. Het kopen van een printer brengt vaak een aantal problemen met zich mee: welke printer u moet kiezen, welk merk en model uw voorkeur heeft, hoe u de prijs niet verliest. Printers verschillen van elkaar in het principe van afdrukken, snelheid en andere parameters.

Wat is de beste printer om te kopen in 2017
Wat is de beste printer om te kopen in 2017

Wat u moet weten voordat u naar de winkel gaat

Eerst moet u beslissen voor welk doel u een printer nodig heeft. Als je student bent, dan is de eenvoudigste laser geschikt, die uitstekend werk levert bij het afdrukken van een groot aantal tekstdocumenten (bijvoorbeeld scripties of samenvattingen). Kleureninkjetprinters hebben meestal de voorkeur van mensen die van fotografie houden en regelmatig foto's afdrukken. Dergelijke apparaten vereisen echter frequente vervanging van cartridges.

De toner in een standaard laserprinter die u voor thuis of op kantoor hebt gekocht, is voldoende om duizenden pagina's af te drukken. U kunt de cartridge bij elk servicecentrum bijvullen. Deze dienst is relatief goedkoop. Als u een inkjetprinter heeft, moet u er altijd aan denken deze regelmatig te gebruiken. Dit komt doordat de verf door kleine spuitmondjes wordt gevoerd. Als u niet vaak afdrukt, zullen inktdeeltjes de gaatjes en de printkop verstoppen, waardoor het apparaat beschadigd raakt. Bovendien zijn originele inkjetcartridges vrij duur. De laatste tijd zijn de zogenaamde CISS - continuous ink supply systems - erg populair.

CISS zijn verschillende containers met toners die naast de printer staan. Van hen zijn er buizen die verf in het apparaat voeren. Overigens is het kopen van inkt voor SPNCH veel goedkoper dan originele cartridges. Het continue inkttoevoersysteem kan niet op alle modellen inkjetprinters worden geïnstalleerd. Maar zelfs als de CISS is geïnstalleerd, wordt aanbevolen om minstens één kleurenafbeelding per week af te drukken.

Laserprinters zijn in staat om snel genoeg tekst of grafische informatie af te drukken. Een van hun belangrijkste sterke punten is de afdruksnelheid. Voordat u een of ander model kiest, moet u het geschatte aantal pagina's berekenen dat u elke maand wilt afdrukken. Veel printers hebben extra opties die het ene of het andere model duurder maken. Bijvoorbeeld de duplexfunctie - dubbelzijdig printen, ingebouwde kaartlezers en harde schijven.

Laser of inkjet?

De goedkoopste printers zijn monochrome laserprinters. Ze kunnen alleen in zwart afdrukken. Het zijn deze printers die het vaakst worden gekocht voor kantoren. De meeste modellen zijn bestand tegen een afdrukbelasting van maximaal 5-6 duizend pagina's per maand. Helaas zijn monochrome laserprinters niet geschikt voor het afdrukken van foto's en afbeeldingen.

Kleurenlaserprinters worden gekenmerkt door een hoge afdruksnelheid en kwaliteit. Ze zijn echter vrij duur en verbruiken veel elektriciteit. Als je er foto's op print, kan de beeldkwaliteit tegenvallen (vergeleken met inkjetprinters). Deze parameter is echter rechtstreeks afhankelijk van de fabrikant en het model.

Inkjetprinters zijn relatief goedkoop en hebben een uitstekende kleurweergave, maar een set cartridges is voldoende voor een zeer beperkt aantal pagina's. Sommige modellen weigeren te werken met niet-originele cartridges en originele zijn erg duur. Dus, met een vrij lage kostprijs van het apparaat zelf, zul je regelmatig een aanzienlijke prijs moeten betalen voor componenten.

Aanbevolen: