Hoe Een Inkjetprinter Te Repareren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Inkjetprinter Te Repareren
Hoe Een Inkjetprinter Te Repareren

Video: Hoe Een Inkjetprinter Te Repareren

Video: Hoe Een Inkjetprinter Te Repareren
Video: How to repair dry inkjet printer cartridges, Dead Cartridge PG-47, CL-57S, clogged ink cartridges 2024, April
Anonim

Inkjetprinters hebben een vrij lage prijs, maar bieden tegelijkertijd hoogwaardige kleurenafdrukken. Ondanks al zijn voordelen, veroorzaken dergelijke printers soms veel problemen voor de eigenaren en weigeren ze te werken. U kunt de grillige printer naar een servicewerkplaats brengen of zelf proberen te repareren.

Hoe een inkjetprinter te repareren
Hoe een inkjetprinter te repareren

instructies:

Stap 1

Als de printer helemaal niet aangaat, gebruik dan een tester of sonde om de aanwezigheid van spanning in het stopcontact te controleren. Als de printer een eigen voeding heeft, controleer dan de uitgangsspanning, meestal +12 V. Als er geen uitgangsspanning is, demonteer dan de voeding en controleer alle hoofdcircuits met een tester, eerst de zekering (indien ieder).

Stap 2

De printer gaat aan, maar drukt niet af. Let in dit geval op of de printerkop beweegt nadat deze is ingeschakeld - deze moet verschillende bewegingen maken, vergezeld van een karakteristiek geluid. Als dit niet het geval is, is de kopmotor of het regelcircuit hoogstwaarschijnlijk beschadigd.

Stap 3

Schuif de kop voorzichtig om te controleren of deze vastzit. Controleer de printer opnieuw. Als de kop nog steeds niet beweegt, breng de printer dan naar een servicecentrum, u kunt deze storing niet zelf oplossen zonder de juiste vaardigheden en kennis.

Stap 4

De printer kreukt het papier. Veeg alle spanrollen en aandrukrollen af met een schone katoenen doek die is bevochtigd met alcohol of wodka. Controleer of een van de rollen is vastgelopen.

Stap 5

Een van de meest voorkomende problemen met inkjetprinters is het drogen van de printkop. Dit gebeurt meestal als de printer enige tijd niet is gebruikt. Als de uitvaltijd van de printer relatief kort is, dompel de printkopsproeiers dan enkele uren onder in alcohol of wodka die in een plastic blikdeksel is gegoten. Neem vervolgens de spuit en blaas deze door de sproeiers met scherpe bewegingen van de zuiger. In veel gevallen zal deze eenvoudige procedure de printer weer aan het werk zetten.

Stap 6

Als de printer lange tijd niet heeft gewerkt en de printkop grondig is uitgedroogd, bereidt u speciale oplossingen voor om deze te reinigen - zuur, neutraal en alkalisch. Zuur: 80% gedestilleerd water, 10% alcohol, 10% azijnessentie. Neutraal: 80% water, 10% alcohol, 10% glycerine. Alkalisch: 70% water, 10% ammoniak (ammoniak), 10% alcohol, 10% glycerine. Houd het hoofd op zijn beurt in elke oplossing gedurende minstens een dag en spoel vervolgens met een spuit.

Aanbevolen: