De Kop Van Een HP Inkjetprinter Reinigen

Inhoudsopgave:

De Kop Van Een HP Inkjetprinter Reinigen
De Kop Van Een HP Inkjetprinter Reinigen

Video: De Kop Van Een HP Inkjetprinter Reinigen

Video: De Kop Van Een HP Inkjetprinter Reinigen
Video: Printkoppen schoonmaken 2024, April
Anonim

Omdat HP cartridges monobloc zijn, zijn ze gemakkelijker te spoelen, maar drogen ze sneller. Er zijn veel spoelvloeistoffen, zowel intern, die met een spuit door het schuimrubber van de patroon moeten worden gepompt, als extern, die in trays worden gegoten om de koppen te laten weken.

De kop van een HP inkjetprinter reinigen
De kop van een HP inkjetprinter reinigen

instructies:

Stap 1

In het geval van HP kunnen beide typen worden gebruikt. Nu zijn alle inkten voor zwarte HP-cartridges pigment, dus doorspoelen zou geschikt moeten zijn. Kleurencartridges zijn niet-gepigmenteerd en vereisen verschillende wasbeurten.

Stap 2

Zorg ervoor dat de inkt de spons helemaal doorweekt tot aan de onderkant van de cartridge. Als de impregnering onvolledig is, drukt de cartridge gewoon niet af. Deze onoplettendheid is het belangrijkste onderdeel van fouten bij het tanken van de printer door niet-professionals.

Stap 3

Volg de instructies die bij de printer zijn geleverd om te beginnen met het primen van de kopsproeiers. De bewerking wordt geactiveerd door de HP Toolbox-software. Daarna zou de printer correct moeten afdrukken.

Stap 4

Als dit niet werkt, spoelt u de patroon af met heet stromend water. Breng het naar de waterstroom in het gebied waar de sproeiers zich bevinden (d.w.z. waar de inkt naar buiten komt), houd het 2-3 seconden vast, niet langer! Dep de cartridge af met een handdoek of droog hem met een föhn (zorg er alleen voor dat de luchttemperatuur niet te hoog is), plaats hem dan terug in de printer en voer de reiniging van de kopsproeier meerdere keren uit via de HP Toolbox-software.

Stap 5

Als dat niet werkt, neem dan een wegwerpspuit zonder naald (u hebt deze niet nodig), sluit vier van de vijf gaten af met uw vingers, steek de spuit in het resterende gat en druk op de zuiger van de spuit. Hierdoor ontstaat er druk die de inkt door de spuitmondjes op de cartridge duwt. Het is beter om dit boven de gootsteen te doen om niet alles rondom te vervuilen.

Stap 6

Als de cartridge een paar weken of zelfs langer op het bureau heeft gelegen, is deze hoogstwaarschijnlijk gewoon opgedroogd. Als dit gebeurt, is het noodzakelijk om het schuimrubber in de patroon meerdere keren met warm water te spoelen. U kunt dit ook doen met de interne spoelvloeistof en vervolgens de patroon op een warme plaats laten drogen.

Stap 7

Probeer het dan bij te vullen met inkt en druk af. Ten slotte kunt u alleen de printkop een paar uur onderdompelen in heet water (kokend water). Als er ernstige verstoppingen optreden, voeg dan 50% alcohol toe aan het water.

Aanbevolen: