Een Printer Aansluiten Op Een Pc

Inhoudsopgave:

Een Printer Aansluiten Op Een Pc
Een Printer Aansluiten Op Een Pc

Video: Een Printer Aansluiten Op Een Pc

Video: Een Printer Aansluiten Op Een Pc
Video: How To Add A Local Printer In Windows 10/8/7 2024, Mei
Anonim

De printer aansluiten op een pc is eenvoudig. Het hele proces bestaat uit het fysiek aansluiten op een computer en een stopcontact, evenals het installeren en configureren van de juiste software.

Een printer aansluiten op een pc
Een printer aansluiten op een pc

instructies:

Stap 1

Als u een nieuwe printer installeert, moet u eerst alle verzendtapes van het oppervlak verwijderen, deze zijn geel of oranje. Sluit de printer aan op het lichtnet, zet hem aan, installeer de cartridge die bij de kit wordt geleverd en schakel hem vervolgens uit. Gebruik een USB-kabel (moet mogelijk apart worden aangeschaft) om de printer op uw computer aan te sluiten.

Stap 2

Nadat u de printer hebt aangezet, verschijnt er een bericht in de lade (rechtsonder in het beeldscherm) waarin staat dat Windows nieuwe hardware heeft gevonden. Het venster Wizard Nieuwe hardware gevonden wordt geopend. Plaats de driverschijf, selecteer het keuzerondje "Automatische installatie" en klik op de knop "Volgende". De software wordt automatisch gevonden en geïnstalleerd.

Stap 3

Als de wizard Nieuwe hardware gevonden niet automatisch start, kunt u de stuurprogramma's op een andere manier installeren. Open het venster "Printers en faxapparaten", selecteer "Printer toevoegen" aan de linkerkant van het venster, de "wizard Printer toevoegen" wordt gestart. Vink het keuzerondje "Lokale printer aangesloten op deze computer" aan, vink ook het selectievakje "Automatisch PnP-printer detecteren en installeren" aan en klik op de knop "Volgende". De printer is gedetecteerd en de software is geïnstalleerd.

U kunt stuurprogramma's ook rechtstreeks vanaf de schijf installeren; selecteer hiervoor het juiste item in het autorun-menu.

Stap 4

Open het hoofdmenu "Start" en selecteer "Configuratiescherm". Ga naar het gedeelte Printers en faxapparaten. Selecteer in het contextmenu van de geïnstalleerde printer het item "Eigenschappen", klik op de knop "Testafdruk" en controleer de werking van het apparaat.

De installatie van de MFP (Multifunctional Device) gebeurt op dezelfde manier, terwijl de stuurprogramma's voor de scanner bovendien worden geïnstalleerd.

Aanbevolen: