Een Toestelnummer Invoeren

Inhoudsopgave:

Een Toestelnummer Invoeren
Een Toestelnummer Invoeren

Video: Een Toestelnummer Invoeren

Video: Een Toestelnummer Invoeren
Video: AltFaer voorbeeld invoeren persoon 2024, April
Anonim

Het verschil tussen een gewoon nummer en een nummer met een extensie is dat het gebruikelijke nummer wordt verwerkt door de stads-PBX en het tweede moet worden gedecodeerd door de mini-PBX, die zich in het kantoor dat u belt, bevindt.

Een toestelnummer invoeren
Een toestelnummer invoeren

Het is nodig

Toonmodus Telefoon

instructies:

Stap 1

Het toestelnummer kan alleen worden gekozen als de telefoon is overgeschakeld van puls- naar toonmodus. Om dit te doen, drukt u gewoon op het sterretje (*). Voor de meeste telefoons zal dit werken. Als je telefoon op een andere manier naar de toonmodus is geschakeld, lees dan hoe je dit doet in de instructies.

Stap 2

De meest gebruikelijke manier om een toestelnummer in te voeren, is door het hoofdnummer te bellen, te wachten op een antwoord van de PBX en vervolgens het toestelnummer in te voeren. Dit wordt het vaakst gedaan. Deze methode werkt altijd.

Stap 3

Een andere methode kan werken als uw telefoon een pauzeknop heeft om een nummer in te voeren. In dit geval hoeft u niet te wachten op een antwoord van de PBX. Kies het hoofdnummer, druk vervolgens op het pauzesymbool, dan kunt u het toestelnummer invoeren. Een pauze kan worden aangegeven met een “P”.

Stap 4

Maar niet alle PBX-bedrijven die de introductie van toestelnummers vereisen, ondersteunen het pauzesymbool, zelfs als u dit op uw telefoon heeft. Sommigen zullen u begroeten wanneer u belt en u vervolgens naar de tekst laten luisteren. U kunt een toestelnummer alleen invoeren door het antwoordapparaat volledig te laten uitspreken. Gewoonlijk hoort u aan het einde van een toespraak iets als: "… Wacht op het antwoord van de telefoniste of voer na de pieptoon het toestelnummer in." Er volgt een pieptoon en het toestelnummer kan nu worden ingevoerd. Alle tekens die voor het signaal worden ingevoerd, worden door een dergelijke PBX genegeerd.

Stap 5

Sommige telefoons hebben een Flash-knop die toegang geeft tot de PBX-functionaliteit. Maar nogmaals, niet alle telefooncentrales ondersteunen deze knop. Om een toestelnummer in te voeren, moet u op Flash drukken en vervolgens de vereiste extra cijfers kiezen.

Stap 6

U kunt de actie van de Flash-knop simuleren door de hendel heel kort en snel in te drukken. Deze methode werkt mogelijk voor sommige telefoons, maar niet voor alle. Sommige zullen de verbinding verbreken, terwijl andere u toestaan een toestelnummer in te voeren zonder te wachten op een reactie van het systeem.

Aanbevolen: