Een Bericht Naar Een Semafoon Sturen

Inhoudsopgave:

Een Bericht Naar Een Semafoon Sturen
Een Bericht Naar Een Semafoon Sturen

Video: Een Bericht Naar Een Semafoon Sturen

Video: Een Bericht Naar Een Semafoon Sturen
Video: *Page Me!* 90's Pagers that amazingly still work - send me a page, number is in the description! 2024, April
Anonim

De eerste pager werd in 1956 door Motorola uitgebracht en zelfs in ons tijdperk van mobiele telefoons is dit communicatiemiddel in bepaalde kringen relevant. Ze worden gebruikt door brandweerlieden, artsen, servicemedewerkers en andere soortgelijke organisaties. Het bereik van het semafoonsignaal is maximaal 100 km, het werkt alleen voor ontvangst. In feite is het een radio-ontvanger die signalen omzet in digitale codes en tekst op het display weergeeft. Het is veel goedkoper dan een mobiele telefoon en is handig in gevallen waar tweerichtingscommunicatie niet nodig is.

Een bericht naar een semafoon sturen
Een bericht naar een semafoon sturen

instructies:

Stap 1

Kies het telefoonnummer van uw semafoonprovider om het semafoonbericht te verzenden. Voor elk netwerk, zoals in het geval van mobiele communicatie, wordt een specifiek operatornummer verstrekt. Het bericht kan ook worden verzonden vanaf externe terminals, andere pagingcentra of vanaf de internetmailservice. In dit geval wordt de abonnee automatisch doorgeschakeld naar de juiste servers.

Stap 2

Vertel de operator het pagernummer van de ontvanger of de naam van de abonnee in het netwerk (naam, achternaam / bijnaam). Elke pager krijgt een specifieke code (nummer) toegewezen, die dient als een soort adres waarlangs informatie de abonnee bereikt. De paging-operator verzendt op zijn beurt het bericht via een radiokanaal naar het pagingnetwerk en geeft deze individuele code aan. Het is dus praktisch onmogelijk om een fout te maken met het adres of geen bericht te ontvangen van de abonnee.

Stap 3

Dicteer uw bericht. Het bericht kan enkele honderden tekens lang zijn (tot ongeveer 400 tekens of 4-5 pagina's gedrukte tekst), inclusief letters en cijfers. Berichten kunnen zowel in tekst als digitaal worden ontvangen.

Stap 4

Informeer bij de operator naar de juistheid van het ontvangen bericht en het persoonlijke nummer van de abonnee. Als alles klopt, wordt het bericht binnen enkele seconden bij de ontvanger afgeleverd. Een dergelijke efficiëntie is erg handig in geval van een ongeval op elektriciteits-, gas- of oliepijpleidingen, bij het bellen van de brandweer of ambulancedienst, om kustbewoners op de hoogte te stellen van een naderende storm, of gewoon bij afwezigheid van een telefoon in het land of buiten de dorp. Bulkberichten zijn handig voor abonnees om informatie te ontvangen over valuta-aankoop- en verkoopgegevens, lucht- en treinaanvragen, informatie over telefoonnummers en adressen, vragen - hoe u naar de gewenste plaats in de stad (GPRS), enz.

Aanbevolen: