Een Thermokoppel Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Thermokoppel Aansluiten
Een Thermokoppel Aansluiten

Video: Een Thermokoppel Aansluiten

Video: Een Thermokoppel Aansluiten
Video: How to wiring Temperature Controller | RTD & Thermocouple connection in Temperature controller 2024, Mei
Anonim

Thermokoppels worden veel gebruikt bij temperatuurmeting van verschillende objecten en geautomatiseerde monitoring- en controlesystemen. Temperatuurmeting met thermokoppels is populair vanwege het eenvoudige, robuuste sensorontwerp. Thermokoppels maken gebruik over een breed temperatuurbereik mogelijk en zijn erg goedkoop. Over het algemeen enkele pluspunten. Dus hoe sluit je een thermokoppel aan en meet je de temperatuur van het doelobject?

Een thermokoppel aansluiten
Een thermokoppel aansluiten

instructies:

Stap 1

Sluit thermokoppels aan op apparaten met behulp van speciale thermokoppel (compensatie) draden. Ze moeten van hetzelfde materiaal zijn gemaakt als het thermokoppel zelf. U kunt ook metalen draden gebruiken met thermo-elektrische kenmerken die vergelijkbaar zijn met de kenmerken van de elektroden van het thermokoppel zelf. Let bij het aansluiten van de compensatiedraden op de polariteit.

Stap 2

Scherm de communicatielijn tussen de sensor en het instrument af. Dit helpt de schadelijke invloed van ruis op het meetgedeelte van het thermokoppel te voorkomen. Gebruik een geaarde stalen buis als afscherming. Als deze voorwaarde niet wordt nageleefd, kunnen er aanzienlijke fouten in de meting zijn.

Stap 3

Om de temperatuur van de computerprocessor te meten, boort u het koellichaam precies in het midden en installeert u de sensor precies daar. Zorg er tegelijkertijd voor dat de sensor met alle beschikbare middelen wordt ingedrukt. Je kunt lijm gebruiken en het op deze manier repareren, maar het kan moeilijk zijn met deze optie. Er kunnen ook problemen zijn met de thermische geleidbaarheid van de radiator, dus deze methode moet als laatste redmiddel worden gebruikt.

Stap 4

Sluit een elektronisch meetsysteem of een meetapparaat aan op de uiteinden van de thermo-elektroden of op de opening van een ervan. Het thermokoppel wordt gecombineerd met een elektrisch meetinstrument om een thermo-elektrische thermometer te vormen. Op plaatsen waar thermokoppelgeleiders zijn aangesloten, verschijnt thermoEMF. Ze werken op de ingang van het meetsysteem en de som van de signalen komt van het werkende thermokoppel en van die "thermokoppels" die op de aansluitpunten zijn ontstaan.

Stap 5

Om dit effect te voorkomen, is het noodzakelijk om de koude junctietemperatuur constant te handhaven. De temperatuur moet worden gemeten met een andere sensor en vervolgens moet de thermoEMF-waarde worden afgetrokken van het thermokoppelsignaal.

Aanbevolen: