Hoe Een Thermokoppel Te Controleren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Thermokoppel Te Controleren?
Hoe Een Thermokoppel Te Controleren?

Video: Hoe Een Thermokoppel Te Controleren?

Video: Hoe Een Thermokoppel Te Controleren?
Video: How to test a thermocouple with meter 2024, Mei
Anonim

Om de temperatuur te meten, worden temperatuursensoren gebruikt - primaire omvormers. Weerstandsthermometers en thermokoppels worden veel gebruikt in de industrie. Er zijn verschillende soorten thermokoppels. De meest voorkomende zijn chromel-alumel en chromel-copel. Voor de meting wordt een speciaal programma van een thermokoppelthermometer gebruikt.

Hoe een thermokoppel te controleren?
Hoe een thermokoppel te controleren?

Het is nodig

voor continue bewaking van temperatuurveranderingen het programma "Multichannel recorder"

instructies:

Stap 1

Stel voor het meten het type thermokoppel dat u gebruikt en het koude junctiekanaal van de compensator in. Bij meerkanaalsmetingen kunnen kanalen worden aangesloten op verschillende typen thermokoppels. Volgens het werkingsprincipe meet een thermokoppel de temperatuur tussen de hete junctie en de vrije uiteinden van thermo-elektroden.

Stap 2

Sluit de thermokoppels rechtstreeks op het apparaat aan of gebruik verlengsnoeren, die van hetzelfde thermokoppelmateriaal moeten zijn gemaakt.

Stap 3

Meet de temperatuur van de vrije uiteinden (koude juncties) in het thermokoppel-aansluitgebied (bij het klemmenblok) met behulp van een speciale temperatuursensor (koude junctie-compensator). Hiermee wordt rekening gehouden bij het meten van de totale temperatuur. Om maximale nauwkeurigheid van metingen en correcte meting van de temperatuur van de vrije uiteinden te bereiken, moet u ervoor zorgen dat er geen grote temperatuurgradiënten, convectieve stromingen (blazen, wind, tocht) in het aansluitblokgebied zijn, evenals stralingsverwarming van hete lichamen.

Stap 4

Schakel het thermokoppel-thermometerprogramma in, maar sluit in plaats van het thermokoppel een jumper aan op de apparaatingang, d.w.z. de ingang kortsluiten. In dit geval toont het programma de gewijzigde temperatuur van het klemmenblok. Stel de koude-junctiecompensator zo nodig af volgens de kalibratie-instructies van de compensator.

Stap 5

Dompel het thermokoppel onder in kokend water om de functionaliteit van het programma, thermokoppel, apparaat, compensatiedraad te testen. Instrumentaflezingen mogen niet meer dan één of twee graden van honderd graden verschillen. Onthoud dat hoe korter de thermokoppeldraden zijn, hoe minder elektrische ruis er op zit. In alle gevallen mag de lengte van de thermokoppeldraden niet langer zijn dan 50 meter. Als u een lange afstand moet meten, gebruik dan een gedistribueerd systeem met externe versterkers.

Aanbevolen: