Een Lcd-tv Kiezen Choose

Inhoudsopgave:

Een Lcd-tv Kiezen Choose
Een Lcd-tv Kiezen Choose

Video: Een Lcd-tv Kiezen Choose

Video: Een Lcd-tv Kiezen Choose
Video: How To Install STR Power Supply Module in LED/LCD Tv. 5 Wire Power Supply 2024, Mei
Anonim

Moderne lcd-tv's variëren op een aantal manieren. Bij het kiezen van een dergelijk apparaat moet u rekening houden met de parameters die specifiek voor u van belang zijn. Dit zorgt voor een comfortabele tv-ervaring.

Een lcd-tv kiezen choose
Een lcd-tv kiezen choose

instructies:

Stap 1

Het allereerste kenmerk waar u op moet letten, is de grootte van de schermdiagonaal. Het is deze functie die in eerste instantie de prijs van het apparaat beïnvloedt. Denk aan de afstand die de kijker zal zijn tijdens het kijken. Het mag niet minder zijn dan 1,5-2 schermdiagonalen. Voor een kleine kamer is het beter om een tv aan te schaffen met een 32-40 inch scherm.

Stap 2

De volgende belangrijke parameter is matrixresolutie. Voor het bekijken van tv-zenders is een toestel met een resolutie van 800x600 pixels geschikt. Als u van plan bent de tv te gebruiken in combinatie met een dvd-speler, schaf dan apparatuur aan met een matrixresolutie van 1366x768 en hoger.

Stap 3

Let goed op de responstijd van de matrix. Deze mag niet langer zijn dan 8 ms. Anders kunnen er bij het afspelen van een dynamisch beeld verschillende defecten in de vorm van sporen of overlappende beelden optreden.

Stap 4

Als u de voorkeur geeft aan een diep kleurengamma bij het tv-kijken, let dan op het contrast van de matrix. Idealiter zou deze parameter niet kleiner moeten zijn dan 800:1. Het is vermeldenswaard dat er bepaalde tv-modellen zijn die een beeld van hoge kwaliteit produceren met een contrastverhouding van 600: 1.

Stap 5

Controleer of de automatische lichtniveaudetectiefunctie beschikbaar is. Tv's met de opgegeven parameter wijzigen onafhankelijk de helderheidsparameters van het scherm om de meest comfortabele weergave van tv-programma's en films te garanderen.

Stap 6

Om een tv aan de muur te plaatsen is het erg belangrijk om rekening te houden met de verticale kijkhoek. Deze indicator mag niet minder zijn dan 160 graden. Houd indien nodig rekening met de specificaties van de horizontale kijkhoek.

Stap 7

Zorg ervoor dat u de luidsprekerspecificaties van uw tv controleert. Let op de aanwezigheid van extra kanalen via welke de verbinding met externe apparaten wordt uitgevoerd.

Aanbevolen: