Wat Is Led-tv?

Inhoudsopgave:

Wat Is Led-tv?
Wat Is Led-tv?

Video: Wat Is Led-tv?

Video: Wat Is Led-tv?
Video: What is the difference between LCD and LED TVs? 2024, Mei
Anonim

LED-tv's hebben zichzelf goed bewezen en zijn razend populair. De kosten van dergelijke tv's dalen geleidelijk, maar zelfs nu weet niet iedereen hoe deze tv's verschillen van andere modellen en wat ze zijn.

Wat is led-tv?
Wat is led-tv?

LED-tv's

LED-tv is een lcd-tv die LED's gebruikt om hem te verlichten. Andere lcd-tv's die eerder kwamen, gebruikten bijvoorbeeld een koude kathode om het scherm te verlichten. Er wordt aangenomen dat het LED-tv's zijn die de beste beeldkwaliteit hebben, in tegenstelling tot eerdere tv-modellen, namelijk: kleurkwaliteit, contrast, kleurdiepte, helderheid en andere parameters.

De beeldkwaliteit wordt beïnvloed door een nieuwe technologie die local dimming wordt genoemd. Deze technologie is verantwoordelijk voor het lokaal dimmen van het scherm, waardoor de beeldkwaliteit meerdere keren wordt verhoogd. Helaas heeft deze technologie enkele nadelen, bijvoorbeeld: slechte kleuruniformiteit in het beeld, kleurhalo's kunnen verschijnen op contrasterende overgangen en sommige details kunnen verdwijnen in de donkere delen van het beeld.

Soorten led-tv's

Het is vermeldenswaard dat LED-tv's zijn onderverdeeld in twee ondersoorten volgens de manier waarop de LED's zijn gerangschikt, dit zijn: Direct en Edge. Direct betekent dat de LED's gelijkmatig achter het scherm zijn geplaatst en bij gebruik van Edge-technologie zullen de LED's op hun beurt rond de hele omtrek van het scherm worden geplaatst, samen met het diffuse paneel.

Elk van deze technologieën heeft zijn eigen voor- en nadelen. Met Direct kun je bijvoorbeeld een meer uniforme achtergrondverlichting krijgen, maar dit zal de dikte van het scherm zelf, en dus de tv, vergroten en bovendien zal het stroomverbruik toenemen. Dit komt doordat het aantal LED's bij deze methode toeneemt. Dunne of ultradunne tv's zijn gebouwd met Edge-technologie, wat precies het tegenovergestelde is.

Zoals hierboven vermeld, dalen de kosten van led-tv's tegenwoordig. Dit komt door de komst van tv's met geavanceerde IPS-technologie. Dergelijke tv's hebben een betere kleurweergave dan led-tv's, hoge helderheids- en contrastniveaus, hoge beelddefinitie en vele andere voordelen.

Als gevolg hiervan kan een persoon bij het kiezen van een tv op basis van het type achtergrondverlichting een fout maken, omdat dit niet altijd een beslissend effect heeft op de beeldkwaliteit. Een belangrijke rol hierin wordt gespeeld door het type GPU, evenals de beeldverwerkingstechnologie.

Aanbevolen: