Echo Instellen Voor Een Microfoon

Inhoudsopgave:

Echo Instellen Voor Een Microfoon
Echo Instellen Voor Een Microfoon

Video: Echo Instellen Voor Een Microfoon

Video: Echo Instellen Voor Een Microfoon
Video: Ahuja effect processer.(Echo system) 2024, Mei
Anonim

Echo kan de slechte opnamekwaliteit die gepaard gaat met een goedkope microfoon gladstrijken. Door de echo krijgt het geluid meer volume en is de stem van de spreker direct veel beter te horen.

Echo instellen voor een microfoon
Echo instellen voor een microfoon

instructies:

Stap 1

Open de audio-instellingen van uw pc. Ga hiervoor naar het menu "Start" en selecteer "Configuratiescherm". Zoek in het venster dat verschijnt het pictogram Geluiden en audioapparaten en dubbelklik erop. Er verschijnt een venster. Selecteer daarin de instelling voor audioapparaten. Er verschijnt een ander venster met verschillende tabbladen.

Stap 2

Selecteer onder hen het tabblad "Audio". Zoek nu het item "Geluidsopname". Om een echo voor de microfoon in te stellen, zoek je het item "Echo" en zet je er een vinkje naast. Soms kan dit niet. Bijvoorbeeld in gevallen waarin u werkt met een ingebouwde microfoon (laptop, webcam).

Stap 3

Open de geluidskaartinstellingen van uw pc om echo naar de microfoon in te schakelen. Als de geluidskaart in het moederbord is ingebouwd, wordt deze Realtek genoemd (althans in de overgrote meerderheid van de gevallen). Om naar het instellingenmenu van de geluidskaart te gaan, ga je naar het configuratiescherm in de instellingen voor audioapparaten.

Stap 4

Ga in het instellingenvenster van de geluidskaart naar het tabblad "Microfoonconfiguratie". Zoek het item "Echo-annulering". Er staat meestal een vinkje tegenover. Doe het af. Ga naar het tabblad Instellingen van het uitvoerapparaat. Zet de echo-instellingen daarin uit, omdat het geluid dan te vervormd zal zijn.

Stap 5

Schakel de functie echo toevoegen in uw opnamesoftware in. U kunt de standaardtoepassing voor uw besturingssysteem gebruiken of programma's van Sony of Nero downloaden en installeren. In het laatste geval zal het veel gemakkelijker zijn om de echo op de microfoon te plaatsen en zal het veel meer mogelijkheden bieden om met geluid te werken, wat erg handig is, vooral als goedkope apparatuur wordt gebruikt voor het opnemen.

Stap 6

Om echo in te schakelen, start u de geluidseditor en activeert u het gewenste item in de instellingen voor geluidsopname. Als u een microfoon gebruikt die in de webcam is ingebouwd, kunt u er een echo op toepassen via de eigen software, die bij het apparaat moet worden geleverd.

Aanbevolen: