Hoe Een Autoradio In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Autoradio In Te Stellen
Hoe Een Autoradio In Te Stellen

Video: Hoe Een Autoradio In Te Stellen

Video: Hoe Een Autoradio In Te Stellen
Video: How to install a car radio // Simple! 2024, Mei
Anonim

Autoradio's zijn een geweldige manier om te communiceren tussen voertuigen. Deze apparaten zijn zeer relevant voor vrachtwagenchauffeurs, chauffeurs van personenvervoer en voor andere autobezitters die zich vaak langs de snelweg verplaatsen. Ze helpen niet alleen andere weggebruikers te waarschuwen voor het naderen van de verkeerspolitie, maar helpen de bestuurder ook om hulp in te roepen als dat nodig is.

Hoe een autoradio in te stellen
Hoe een autoradio in te stellen

instructies:

Stap 1

Koop een autoradio. Als uw auto een nis heeft om deze te installeren, kunt u deze daar gemakkelijk plaatsen. Als er geen dergelijke plaats is, wordt deze op absoluut elke plaats geïnstalleerd. Tegelijkertijd moet het gemakkelijk toegankelijk zijn en een uitstekende ventilatie hebben om oververhitting van het apparaat te voorkomen.

Stap 2

Monteer de walkie-talkie niet op een plaats waar een luchtstroom van een airconditioner of fornuis is. Vaak wordt de radio onder het dashboardkastje of tussen de bestuurders- en passagierszetel gemonteerd.

Stap 3

Bepaal vanuit uw gezichtspunt de meest geschikte plaats om de autoradio te bevestigen en markeer daar de gaten voor de montage van de montagebeugel. Het wordt geleverd met het apparaat. Vergeet niet te overwegen uw radio te beschermen tegen diefstal. Het kan een verwijderbare slede hebben of het kan in het voorpaneel worden gesneden.

Stap 4

Boor de gaten voor de bevestigingsmiddelen. Controleer voordat u gaat boren of u de elektrische bedrading van de auto niet aanraakt. Het is niet altijd even makkelijk en snel om het te herstellen na een beschadiging.

Stap 5

Bepaal de benodigde voedingsspanning voor uw autoradio. Als de radio verkeerd is aangesloten op de stroombron, zal het uitgangsvermogen van het apparaat afnemen. Het is het beste om de portofoon rechtstreeks op de batterij aan te sluiten, namelijk op de klemmen (plus en min).

Stap 6

Gebruik koperdraden om de radio op stroom aan te sluiten. Vermijd het kruisen van het netsnoer met vermoedelijke storingsbronnen. Gebruik hiervoor een ferromagnetische draadafscherming die beschermd is tegen oxidatie.

Stap 7

Kies de juiste montageplaats voor de antenne nadat u de autoradio in de auto heeft gemonteerd. Idealiter kunt u de antenne op het dak in het midden van de cabine zelf plaatsen. Sluit de kabel tussen de antenne en de radio aan.

Stap 8

Vertrouw de installatie van de apparatuur toe aan professionals.

Aanbevolen: