Hoe Autoradio Aansluiten Panasonic Cq

Inhoudsopgave:

Hoe Autoradio Aansluiten Panasonic Cq
Hoe Autoradio Aansluiten Panasonic Cq

Video: Hoe Autoradio Aansluiten Panasonic Cq

Video: Hoe Autoradio Aansluiten Panasonic Cq
Video: panasonic car stereo cq c3355n autoradio panasonic cq c3355n 2024, Mei
Anonim

Nog niet zo lang geleden bestond het aansluiten van een autoradio uit de eenvoudigste handelingen. Het was voldoende om de draden van de stekker en de radio op te vouwen, op te rollen en te isoleren. Moderne verbindingsmethoden zijn het meest betrouwbaar en esthetisch aantrekkelijk.

Hoe autoradio aansluiten Panasonic cq
Hoe autoradio aansluiten Panasonic cq

Noodzakelijk

radiobandrecorder

instructies:

Stap 1

Koppel de draad los van de negatieve pool van de batterij. Als u de radio installeert terwijl de negatieve pool is aangesloten, kan dit leiden tot kortsluiting en elektrische schokken. Ook kan een aangesloten terminal het beveiligingssysteem activeren, met ernstige schade aan het voertuig tot gevolg.

Stap 2

Demonteer indien nodig de vorige radiobandrecorder door de frameblaadjes te openen.

Stap 3

Stel de compatibiliteit van de originele versterker en de nieuwe radio vast. Zoek hiervoor de uitgangsimpedantie van de versterker. Voor Panasonic mag deze niet hoger zijn dan 4 ohm. Anders kan er een mismatch zijn tussen de impedanties van de radio en de luidsprekers en kan het nodig zijn om het luidsprekersysteem volledig te veranderen.

Stap 4

Controleer de stroomconnector die stroom en signalen levert voor het afspelen van audio. Het moet van een bepaald type zijn (ISO). Deze connector bestaat uit twee delen: stroom en akoestisch. De verbinding moet worden gemaakt via een adapter.

Stap 5

Breng van tevoren de juiste aansluiting tot stand van elke groep draden, die door de fabrikant in een bepaalde kleur zijn gemarkeerd.

Stap 6

Sluit de gele draad van de stroomconnector aan op de "+" van de voertuigaccu via de zekering (10A). Er is een zekering nodig om de draad te beschermen tegen kortsluiting en voertuigbrand.

Stap 7

Sluit de rode draad aan op de contactslotdraad, waarop "+" verschijnt als het slot is ingeschakeld. In dit geval werkt de radio alleen als het contact is ingeschakeld. Voor een permanente werking van de radio verbindt u de rode en gele draden met elkaar.

Stap 8

Sluit de zwarte draad aan op de carrosserie of op de minpool van de accu. Verbind de accessoires (actieve antenne of extra geluidsversterker) met blauwe en blauw-witte draden. Sluit de luidsprekerconnector aan op de luidsprekers volgens de polariteit van de radio- en luidsprekeruitgangen.

Aanbevolen: