Hoeveel Kost Een E-book?

Inhoudsopgave:

Hoeveel Kost Een E-book?
Hoeveel Kost Een E-book?

Video: Hoeveel Kost Een E-book?

Video: Hoeveel Kost Een E-book?
Video: Kindle Book Pricing Strategy - How to Price Your Kindle eBook 2024, Maart
Anonim

Het e-book is een van de meest bruikbare moderne uitvindingen. Met deze gadget kun je een hele bibliotheek in je tas of broekzak meenemen. Bovendien mag het niet meer wegen dan 300 g. De prijs van een e-book is afhankelijk van de fabrikant, functies, grootte.

Hoeveel kost een e-book?
Hoeveel kost een e-book?

E-books: voor wie veel leest

Een e-book (ook wel e-reader of e-book genoemd) is een draagbaar apparaat dat eruitziet als een tablet. De leesgadget heeft echter een aantal serieuze verschillen: batterijduur, beperkte functionaliteit en focus op het weergeven van voornamelijk tekstuele informatie.

Het eerste e-book werd uitgebracht in 1998. Het lcd-scherm bleek echter onhandig voor de lezers: het glinsterde in fel licht en de ogen werden er snel moe van. Daarom zijn de nieuwe generatie "e-readers" op basis van E-Ink-technologie enorm populair geworden.

Tegenwoordig zijn E-Ink-schermlezers de bestsellers. De technologie wordt in de volksmond "elektronische inkt" genoemd, omdat: is een imitatie van op papier gedrukte tekst. Om zo'n boek te lezen, heb je natuurlijk licht nodig en worden je ogen niet moe of waterig. Deze lezers verbruiken zeer weinig stroom, waardoor ze vrij lang kunnen worden gebruikt.

De "ontdekkers" zijn echter ook nog steeds te koop. E-readers met TFT-schermen hebben iets meer functionaliteit. Zo'n gadget lijkt meer op een tablet: je kunt er naar muziek luisteren, foto's en video's bekijken, games spelen of surfen op internet. Maar houd bij het kiezen van een elektronisch apparaat rekening met de nadelen van een e-book met een TFT-scherm: het onvermogen om het bij daglicht te gebruiken (bijvoorbeeld op het strand), sterke vermoeide ogen, een snel ontladende batterij.

Modellen en kosten van e-books

Tegenwoordig is Amazon de onbetwiste wereldleider in de productie van e-books. De online winkel produceert modellen van Kindle-lezers die zijn uitgerust met E-Inc-schermen van hoge kwaliteit. Het goedkoopste boek kost ongeveer $ 70-80.

U kunt een lichtgewicht, compact en handig e-book kopen op basis van E-Ink-technologie in Rusland, zonder te wachten op een lang duur transport vanuit de VS. PocketBook biedt modellen met 5-inch schermen tegen een prijs van 2.990 roebel. Deze boeken hebben verschillende opties voor lichaamskleuren en 4 GB geheugen.

Uitstekende "lezers" worden aangeboden door Sony. Hun prijskaartje is echter veel hoger: een 6-inch elektronisch E-InkHD Pearl-boek kost vanaf 5500 roebel. Dankzij de nieuwste ontwikkelingen onderscheidt de lezer zich door een hoge definitie van het beeld, de mogelijkheid om verbinding te maken met wifi en uitstekende prestaties.

Goedkopere modellen worden gepresenteerd door Inch. 5-inch boeken met een E-Ink-scherm worden aangeboden tegen een prijs van 1600 roebel. Deze modellen hebben veel goede recensies, die het gemak, de compactheid en de veelzijdigheid van de "lezer" bevorderen.

De meest voor de hand liggende e-books zijn gadgets van TeXet en Wexler. Deze fabrikanten wisten het vertrouwen van Russische consumenten te winnen door handige en goedkope lezers vrij te geven. Een E-Ink-boek met een klein 4, 3-inch scherm van TeXet kost bijvoorbeeld slechts 1.700 roebel. Maar Wexler is vooral gespecialiseerd in de productie van gadgets met TFT-kleurentouchscreens. De productiekosten beginnen bij 1000 r. voor een boek met een 7-inch scherm.

Aanbevolen: