Hoe Maak Je Een Midi-toetsenbord?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Midi-toetsenbord?
Hoe Maak Je Een Midi-toetsenbord?

Video: Hoe Maak Je Een Midi-toetsenbord?

Video: Hoe Maak Je Een Midi-toetsenbord?
Video: How To Make A MIDI Keyboard At Home - CHEAPEST MIDI KEYBOARD EVER!!! 2024, Mei
Anonim

Een midi-toetsenbord is een elektronisch apparaat dat fysieke effecten, zoals het aanpassen van het volume of het indrukken van een toets, kan omzetten in een geordende reeks digitale bewerkingen.

Hoe maak je een midi-toetsenbord?
Hoe maak je een midi-toetsenbord?

Het is nodig

  • - toetsenbord;
  • - niet werkende synthesizer / elektrische piano;
  • - soldeerbout.

instructies:

Stap 1

Gebruik een speciaal programma om van een gewoon computertoetsenbord een midi-toetsenbord te maken. Bijvoorbeeld FL studio, Bome's muistoetsenbord, Virtual_MIDI_Keyboard. Download de Virtual midi piano-app door naar vmpk.sourceforge.net te gaan. Met dit programma kun je de toetsen van je toetsenbord opnieuw toewijzen om het als een midi te gebruiken.

Stap 2

Zoek een oude niet-werkende synthesizer, verwijder er een rij toetsen uit en gooi de rest weg. Elk apparaat past bij je, het belangrijkste is dat op het moment dat de toets wordt ingedrukt, twee contacten sluiten. In dit geval kunt u een elektrische speelgoedpiano voor kinderen gebruiken om een midi-keyboard te maken.

Stap 3

Neem een overbodig computertoetsenbord, het moet werken en een USB-uitgang hebben. Dit is nodig voor de gelijktijdige werking van het computertoetsenbord en midi. Demonteer het, je zult zien dat op het moment dat de knop wordt ingedrukt, twee contacten zijn gesloten op verschillende "films", dit begint bij het bord, dat op zijn beurt ook twee kanten heeft met contacten. Schrijf op een vel papier welke contacten bij welke knoppen horen. Volg de volgorde van de toetsen zodat je niet in de war raakt.

Stap 4

Soldeer een gestripte draad van 15-25 cm aan elke pin van het bord. Dit is om te voorkomen dat de draden van de pianotoetsen aan het bord worden gesoldeerd, omdat er weinig ruimte is en het gemakkelijker zal zijn om ze te draaien. Neem de toetsen van de piano, soldeer de bedrading aan elke pin van de toetsen. Je zult eindigen met een rij borstelige toetsen.

Stap 5

Pak het schemablad en draai de draden van de piano met de draden van het toetsenbord van de computer. Open de Virtual midi piano-app en ga naar het tabblad Bewerken, selecteer Key Mapping en wijs de gewenste knoppen één voor één toe. Verlaat het programma. Het midi-toetsenbord is nu voltooid.

Aanbevolen: