Hoe Hotbird Op Satelliet Te Vinden

Inhoudsopgave:

Hoe Hotbird Op Satelliet Te Vinden
Hoe Hotbird Op Satelliet Te Vinden

Video: Hoe Hotbird Op Satelliet Te Vinden

Video: Hoe Hotbird Op Satelliet Te Vinden
Video: How to Find Us on Satellite: Ukraine Today available on Eutelsat Hotbird @ 13E 2024, April
Anonim

Met satelliet-tv kun je overal ter wereld tv-zenders kijken, wat erg handig is voor mensen die in geïsoleerde nederzettingen of buiten het dekkingsgebied wonen. Om tv te kunnen kijken, moet u allereerst de schotelantenne correct afstemmen op de gewenste satelliet.

Hoe hotbird op satelliet te vinden
Hoe hotbird op satelliet te vinden

Het is nodig

een set voor het aansluiten van een schotelantenne

instructies:

Stap 1

Ontdek de locatie van de Hotbird-satelliet en de frequenties van de bijbehorende transponders. Om dit te doen, kunt u de Satellite Transponders-software gebruiken, die kan worden gedownload van elke satelliet-tv-site. Start het programma en selecteer de Hotbird-satelliet. Hierdoor ontvangt u niet alleen de informatie die u moet configureren, maar ook informatie over televisiezenders, providers en hun uitzendfrequenties.

Stap 2

Ontdek uw locatie ten opzichte van de Hotbird-satelliet. Dit is nodig om te bepalen of u zich binnen het dekkingsgebied bevindt. U kunt de dekkingskaart van Hotbird bekijken op internet, bijvoorbeeld op www.lyngsat-maps.com.

Stap 3

Software voor het uitlijnen van satellietantenne downloaden. Hiermee kunt u bepalen hoe u een schotelantenne correct richt en plaatst om een signaal van de Hotbird-satelliet te ontvangen. Het volstaat om de applicatie te starten, de geografische coördinaten van uw stad in te voeren en de gewenste satelliet te selecteren. Als resultaat krijgt u de richting en hoek waaronder u de antenne plaatst.

Stap 4

Plaats de schotelantenne in de gewenste positie, maar maak deze niet te strak vast. Het is een feit dat je hem misschien nog moet draaien om een beter signaal op te pikken. Sluit de schotel aan op de ontvanger en sluit deze aan op de tv. Als u zelf afstemt en de antenne ver genoeg verwijderd is, is het aan te raden om een kleine draagbare TV te gebruiken en de Hotbird-satelliet te vinden zonder de satellietschotel te verlaten.

Stap 5

Zet de ontvanger aan en open het menu Antenne-installatie. Specificeer de Hotbird-satelliet, selecteer de transponderfrequentie of klik op de knop "Zender zoeken". Als u niet tevreden bent met de kwaliteit van de verbinding, probeer dan de schotelantenne te draaien. Doe dit heel langzaam en controleer elke keer de status van het tv-signaal. Zodra u de optimale positie hebt gevonden, zet u de antenne stevig vast.

Aanbevolen: