Hoe De Yamal-satelliet Te Vinden?

Inhoudsopgave:

Hoe De Yamal-satelliet Te Vinden?
Hoe De Yamal-satelliet Te Vinden?

Video: Hoe De Yamal-satelliet Te Vinden?

Video: Hoe De Yamal-satelliet Te Vinden?
Video: Yamal Sat 49E latest channel list update Dish setting 2021 2024, Mei
Anonim

Yamal is een van de meest populaire en gevraagde tv-omroepsatellieten, die het signaal van veel Russische zenders in het publieke domein uitzendt. Het is niet nodig om specialisten uit te nodigen om een schotelantenne op Yamal op te zetten. U kunt dit zelf doen.

Hoe een satelliet te vinden?
Hoe een satelliet te vinden?

Het is nodig

  • - antenne;
  • - ontvanger;
  • - bouwniveau;
  • - gradenboog;
  • - loodlijn.

instructies:

Stap 1

Monteer en plaats eerst de antenne. Installeer de standaard strikt verticaal. Gebruik hiervoor een gebouwniveau. Als de antenne een ring heeft, moet deze ook horizontaal worden geplaatst.

Stap 2

Bereken de hoek waaronder de satelliet zichtbaar is. De elevatiehoek is de helling waarbij de antenne verticaal naar de satelliet kijkt. Gebruik een schietlood en een gradenboog om de antennespiegel te positioneren. Stadscoördinaten zijn op veel sites op internet te vinden.

Stap 3

Stel vervolgens de satellietontvanger in. Ga naar "Menu" - "Instellingen", klik op "Kanalen zoeken" en vervolgens op "Antenne-instellingen". Voer in het veld Lokale oscillatorfrequentie 5150 in.

Stap 4

Schrijf een willekeurig woord in de naam van de satelliet. Het is niet nodig om de depolarisator in de converter te steken, omdat niet bekend is in welke positie deze moet komen. Een sterke transponder wordt zonder deze geaccepteerd. Klik vervolgens op OK.

Stap 5

Voer baudrate 28000, transponderfrequentie 3645, FEC ¾ in en druk nogmaals op OK.

Stap 6

De ontvanger zal proberen kanalen te vinden, maar zal ze niet vinden. Dit is nodig om een digitale signaalkwaliteitsschaal te laten verschijnen en een schaal die het analoge niveau meet. Bij sommige ontvangers moet u op de knop Exit drukken, naar de terminalparameters gaan en de signaalbesturing zoeken. Als de antenne niet op een satelliet is afgestemd, worden beide schalen weergegeven.

Stap 7

Draai nu de antenne soepel in azimut. Zodra het de satelliet raakt, begint het analoge niveau te stijgen en verschijnt de kwaliteit op de tweede schaal.

Stap 8

Stel de antenne verticaal en horizontaal af om de best mogelijke signaalkwaliteit te verkrijgen. Zoek vervolgens de lijst met frequenties van de Yamal-satelliet op internet, stel de terminal in en geniet van uw favoriete kanalen.

Aanbevolen: