Het Microfoonvolume Verhogen

Inhoudsopgave:

Het Microfoonvolume Verhogen
Het Microfoonvolume Verhogen

Video: Het Microfoonvolume Verhogen

Video: Het Microfoonvolume Verhogen
Video: How to Increase Microphone Volume and BOOST MIC Level on Windows 10 (Easy Method) 2024, Mei
Anonim

De meeste microfoons, vooral professionele, hebben geen eigen volumeregeling. De extra apparatuur waarop het is aangesloten, is verantwoordelijk voor het volume van het geluid. Dit is een computer, versterkers en mengpaneel.

Het microfoonvolume verhogen
Het microfoonvolume verhogen

Het is nodig

  • - microfoon;
  • - studioapparatuur;
  • - een computer.

instructies:

Stap 1

In de professionele wereld is het gebruikelijk om een microfoon aan te sluiten op een mengpaneel. Van daaruit gaat een kabel naar de versterker en de speaker waar het geluid uit komt. Het begin van de volumeregeling zit op de afstandsbediening.

Stap 2

Zet al het volume op het minimum voordat u het microfoonkanaal inschakelt. Zet vervolgens het kanaal aan en breng het algehele volume naar het midden of iets hoger, en pas daarna het kanaalvolume aan. Regel constant het volume door iets hardop te zeggen. Woorden met een overvloed aan sissen zijn bijzonder geschikt: ze kunnen worden gebruikt om te achterhalen of de microfoon zal sissen en fluiten tijdens het spreken of zingen. Verlaag indien nodig de gevoeligheid ervan.

Stap 3

De volumeregelaars van de luidsprekers bevinden zich aan de achterkant, minder vaak aan de voorkant. Dit is een relais met het label "Volume" of "Master Volume". Het regelen van het volume via de speakers is uiterst zeldzaam, aangezien er voldoende controle is vanaf de afstandsbediening. Deze maat wordt toegepast wanneer de luidspreker op minimaal volume is ingeschakeld.

Stap 4

Bij het werken op een computer vindt de besturing plaats via de geluidsinstellingen. Om dit te doen, drukt u op de rechtermuisknop terwijl u de cursor over het luidsprekerpictogram beweegt. Het bevindt zich aan de rechterkant van het bureaubladvenster. Selecteer het item "Mixer" (anders kan het "Open Volume Mixer" worden genoemd. De volumeregeling van de microfoon bevindt zich in een van de parameters van het venster dat wordt geopend.

Stap 5

U kunt de mixer ook op uw computer openen via het Configuratiescherm. Selecteer het onderdeel "Geluid" en volg de hierboven beschreven instructies.

Aanbevolen: