Zelf Akoestiek Maken

Inhoudsopgave:

Zelf Akoestiek Maken
Zelf Akoestiek Maken

Video: Zelf Akoestiek Maken

Video: Zelf Akoestiek Maken
Video: Akoestiek verbeteren in je studio (doe het zelf project) 2024, Mei
Anonim

Het is niet eenvoudig om uw eigen luidsprekersysteem te ontwerpen. Eerst moet u beslissen over de keuze van een geschikte productieoptie en vervolgens plannen hoe en waarvan u de luidsprekers gaat maken. Kies welk type luidspreker u van plan bent te maken, welke luidsprekers beter zijn, hoeveel u aan reserveonderdelen kunt uitgeven, enz.

Zelf akoestiek maken
Zelf akoestiek maken

instructies:

Stap 1

Begin met het maken van je eigen luidsprekers met een gedetailleerd kastontwerp. De meest voorkomende vormen van akoestisch ontwerp zijn een gesloten doos of ZY en een basreflex - FI. Tijdens de fabricage van luidsprekers wordt de keuze van het kasttype gemaakt op basis van de parameters van de luidsprekerkoppen.

Stap 2

Kies het type dat bij je past en bereken het volume van het corpus met behulp van een van de programma's die te vinden zijn op thematische bronnen. Het meest handige en gebruiksvriendelijke programma JBL SpeakerShop.

Stap 3

Stel de basisparameters van het systeem in. De belangrijkste indicatoren van akoestiek zijn: het stroomverbruik van het audiosignaal, de echte indicator van de geluidsdruk, het bereik van reproduceerbare frequenties, de vervormingscoëfficiënt, de ongelijkmatigheid van de frequentierespons van de bereiken.

Stap 4

Besteed aandacht aan het ontwerp van filters (crossovers) om de frequentierespons van de drivers te matchen. Dit is een van de moeilijkste en meest subtiele aspecten van het maken van je eigen luidsprekersysteem.

Stap 5

Bij het maken van akoestiek kunt u speciale programma's gebruiken om filters te berekenen, maar houd er rekening mee dat ze aan de uitgang een zeer benaderend resultaat geven. Zorg er daarom voor dat u de eindafwerking met de hand uitvoert.

Stap 6

Bij het maken van luidsprekers is het beter om de reeds ontwikkelde kant-en-klare schema's te herhalen. Het maken van een onafhankelijk luidsprekersysteem is een zeer arbeidsintensieve taak die bepaalde kennis en vaardigheden op het gebied van radio-elektronica en akoestiek vereist. Daarom, als u niet zeker bent van uw capaciteiten, gebruik dan de diensten van een specialist of kennissen die het proces van het maken van akoestiek kunnen beheersen.

Aanbevolen: