Hoe Maak Je Een Laser Van Een Schijfstation?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Laser Van Een Schijfstation?
Hoe Maak Je Een Laser Van Een Schijfstation?

Video: Hoe Maak Je Een Laser Van Een Schijfstation?

Video: Hoe Maak Je Een Laser Van Een Schijfstation?
Video: How to download and install Canon LASER SHOT LBP5050N driver Windows 10, 8.1, 8, 7, Vista, XP 2024, Mei
Anonim

De laser kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Het kan dienen als een aanwijzer, een snijder, een element van gevechtsuitrusting, enz. Evenzo kan een laser worden gemaakt met behulp van gewone objecten die we voortdurend tegenkomen in ons dagelijks leven. Een daarvan is de pc-drive.

Hoe maak je een laser van een schijfstation?
Hoe maak je een laser van een schijfstation?

instructies:

Stap 1

Haal de cd-, dvd- of Blue-Ray-drive van uw pc uit elkaar om een laser te maken. Houd er rekening mee dat de drive moet schrijven, anders heeft de resulterende laser niet alleen niet de gewenste eigenschappen, maar is hij ook gewoon niet zichtbaar, omdat een conventionele drive infraroodstraling heeft.

Stap 2

Neem een kruiskopschroevendraaier. Verwijder alle schroeven op het oppervlak van de schijf. Verwijder vervolgens het deksel van de topkoffer. Zoek een diode tussen de onderdelen om een laser uit de schijf te maken. Typisch bestaat een diode uit twee kleine uitgelijnde cilinders. Neem een soldeerbout en soldeer de drie contacten van de diode voorzichtig los om deze niet te beschadigen. Om van een diskettestation een laser te maken, heb je twee contacten nodig: de middelste (min) en de bovenkant (plus). Verwijder het onderste contact volledig of buig het zodat het u niet hindert.

Stap 3

Controleer of de diode werkt. Neem hiervoor twee vingerbatterijen en sluit deze aan op de diodecontacten volgens de markering. Houd er rekening mee dat u in geen geval een diode in uw ogen mag schijnen. Dit zal zeker slecht zijn voor je zicht.

Stap 4

Kies een koffer voor de toekomstige laser. Voor dit doel kunt u Chinese laserpointers of een soort kleine zaklamp gebruiken. Wat de eerste optie betreft, moet de behuizing worden verbeterd, omdat uw laser minimaal 2 AA-batterijen nodig heeft om te functioneren. Wat de zaklamp betreft, kan de diode erin worden geïnstalleerd in plaats van de reflector. Sluit de contacten aan en je kunt er vanuit gaan dat de laser klaar is.

Stap 5

Wees verder voorzichtig bij het gebruik van een laser, omdat deze niet alleen over een lange afstand kan schijnen, maar ook vrij gemakkelijk door papier brandt, lucifers aansteekt en diepe brandvlekken op het plastic achterlaat. Richt het niet op de huid en vooral niet op de ogen.

Aanbevolen: