Hoe De Oplaadtijd Van De Batterij Te Berekenen

Inhoudsopgave:

Hoe De Oplaadtijd Van De Batterij Te Berekenen
Hoe De Oplaadtijd Van De Batterij Te Berekenen

Video: Hoe De Oplaadtijd Van De Batterij Te Berekenen

Video: Hoe De Oplaadtijd Van De Batterij Te Berekenen
Video: 🧪 Oplaadbare batterijen - 6 vwo Scheikunde uitleg Nova 9.5 Chemie 16.3 2024, April
Anonim

Tegenwoordig zijn veel apparaten uitgerust met AA- of AAA-batterijen, zoals camera's, draadloze muizen en toetsenborden en vele andere. Heel vaak kunnen opladers niet laten zien of de batterij voldoende tijd laadt, dus u moet zelf de tijd berekenen die nodig is om op te laden.

Hoe de oplaadtijd van de batterij te berekenen
Hoe de oplaadtijd van de batterij te berekenen

Het is nodig

  • - accu;
  • - Oplader.

instructies:

Stap 1

Bepaal de oplaadtijd van de batterij uit de verpakking van de oplader, die altijd de tijd aangeeft voor het opladen van batterijen met verschillende capaciteiten. Maar deze tijd is bijna altijd minder dan nodig. U kunt de oplaadtijd ook achterhalen door naar het batterijpakket te kijken. Heb je bijvoorbeeld een AAA GP 1000 accu, dan heeft deze een capaciteit van 970 mA/uur, de laadtijd is zestien uur bij een huidige waarde van 93 mA. Maar het vinden van een oplader die precies zo'n stroom kan leveren, is bijna onmogelijk.

Stap 2

Neem een oplader, bijvoorbeeld GP Powerbank mini, lees daarop dat deze voor het opladen van AAA-batterijen een stroomsterkte levert van 80 mA. Volg dan de link https://horisty.narod.ru/zaryad_akkumulyatorov.htm. Voer in het eerste veld 970 in, dit is de capaciteit van de batterij.

Stap 3

In de tweede - 80, d.w.z. waarde van de laadstroom en als resultaat krijgt u de tijd die nodig is om de batterij op te laden. In dit voorbeeld is dat 20 uur en 57 minuten. Al staat er op de verpakking van het toestel dat GP 1000 batterijen binnen 15 uur opgeladen moeten zijn. Als u ze gedurende deze tijd oplaadt, worden ze slechts voor 2/3 in rekening gebracht.

Stap 4

Bereken zelf de laadduur. Neem hiervoor de waarde van de batterijcapaciteit in mA/h, bijvoorbeeld 3300. Draai vervolgens de lader om, kijk naar de waarde van de uitgangsstroom, bijvoorbeeld 150 mA. Deel de capaciteitswaarde door de stroomsterkte om de oplaadtijd in uren te berekenen. 3300/150 - als resultaat tweeëntwintig uur.

Stap 5

Houd er rekening mee dat deze tijd alleen zo reëel mogelijk kan zijn als de stroom tijdens het opladen constant is. In de regel veranderen veel opladers de stroom tijdens het opladen - in het begin is de waarde minimaal en neemt geleidelijk toe.

Aanbevolen: