Hoe De Klimaatregeling Met Twee Zones Werkt

Inhoudsopgave:

Hoe De Klimaatregeling Met Twee Zones Werkt
Hoe De Klimaatregeling Met Twee Zones Werkt

Video: Hoe De Klimaatregeling Met Twee Zones Werkt

Video: Hoe De Klimaatregeling Met Twee Zones Werkt
Video: Hoe werkt de twee-zone airconditioning in de Mazda CX-5 ? 2024, Mei
Anonim

Meer recentelijk werd een auto met airconditioning beschouwd als het toppunt van luxe, maar tegenwoordig kunnen voertuigen niet alleen worden uitgerust met dergelijke apparatuur voor het verwarmen en koelen van de lucht, maar ook met klimaatregeling. Deze systemen zorgen voor absoluut rijcomfort. Maak onderscheid tussen twee-, drie- en vier-zone klimaatbeheersing, een van de meest voorkomende is het twee-zone systeem.

Hoe de klimaatregeling met twee zones werkt
Hoe de klimaatregeling met twee zones werkt

Dual-zone climate is een intelligent klimaatbeheersingssysteem in het voertuiginterieur. In vergelijking met conventionele airconditioners heeft dergelijke apparatuur een aantal voordelen. Dit is de mogelijkheid om niet alleen de temperatuur te regelen, maar ook de vochtigheid in de machine, hoge veiligheid. Naast het aanpassen van het klimaat in de cabine kan zo'n systeem ook de temperatuur buiten monitoren.

Functies voor klimaatbeheersing in twee zones

Het klimaatbeheersingssysteem bestaat uit een aantal elementen. Dit is een verwarmingseenheid, airconditioning, speciale sensoren op verschillende plaatsen, een filtersysteem en een elektronische regeleenheid. Het tweezonesysteem onderscheidt zich van de andere doordat er, naast het comfort van de bestuurder, ook rekening wordt gehouden met de sensaties van de voorpassagier. Climate control selecteert de optimale modus van vochtigheid en temperatuur in twee zones tegelijk. De klimaatregeling met drie en vier zones is ook uitgerust met een bedieningspaneel, waarmee de passagiers op de achterbank de modus in de cabine onafhankelijk kunnen aanpassen.

Het individuele klimaat voor bestuurder en passagier, hoewel automatisch onderhouden door het dual-zone systeem, zal door de vermenging van lucht in de cabine niet radicaal anders zijn.

Het tweezonesysteem houdt ook rekening met de mate van zonnestraling, zodat de ruiten in de cabine niet beslaan. Als de verwarming is ingeschakeld en de temperatuur laag is, activeert de klimaatregeling ook de airconditioning. Om te voorkomen dat verontreinigde lucht het passagierscompartiment binnendringt, reinigt 'slimme' apparatuur de luchtmassa's.

De nuances van de dual-zone klimaatregeling

Klimaatregeling met twee zones voorkomt dat passagiers en bestuurder kou vatten. Gemengde lucht circuleert in het auto-interieur - koud en warm, en komt de gespecificeerde zone binnen. Indien nodig kan de werking van het systeem handmatig worden aangepast, zodat het mogelijk is om in een auto met dual-zone climate control te rijden als er kleine kinderen onder de passagiers zijn.

Het verschil tussen klimaatbeheersing is ook de aanwezigheid van een recirculatiesysteem, door deze klep te activeren, kunt u voorkomen dat vervuilde, te stoffige lucht van buitenaf in het passagierscompartiment komt.

Veel automobilisten klagen over het geluid in de cabine bij het gebruik van klimaatregeling met twee zones, maar de geluiden zijn pas aan het begin van de werking van de apparatuur te horen. Wanneer de optimale temperatuur is bereikt, schakelt het systeem over naar de stille modus.

Klimaatregeling met twee zones is de beste keuze als het voertuig voornamelijk wordt gebruikt voor reizen met twee personen. Als er meer passagiers zijn, is het de moeite waard om te overwegen geavanceerde apparatuur te installeren - met drie of vier servicegebieden.

Aanbevolen: