Hoe U Gratis Digitale Kanalen Kunt Afstemmen

Inhoudsopgave:

Hoe U Gratis Digitale Kanalen Kunt Afstemmen
Hoe U Gratis Digitale Kanalen Kunt Afstemmen

Video: Hoe U Gratis Digitale Kanalen Kunt Afstemmen

Video: Hoe U Gratis Digitale Kanalen Kunt Afstemmen
Video: Netwerkcode Digitale TV Kabelnoord 2024, Mei
Anonim

Aansluiten op betaalde digitale kanalen brengt bepaalde materiële kosten met zich mee, die kunnen worden vermeden door gratis verbindingen te zoeken. Stem af op de programma's die u wilt en kijk gratis met behulp van de lijst met beschikbare digitale zenders van uw tv-aanbieder.

Hoe u gratis digitale kanalen kunt afstemmen
Hoe u gratis digitale kanalen kunt afstemmen

Het is nodig

TV, uitzendstandaard DVB-T / DBV-C, digitale tv-aansluiting

instructies:

Stap 1

Om dergelijke gratis digitale zenders aan te sluiten, moet u van tevoren weten of uw TV digitale zenders uitzendt, welke uitzendstandaard - DVB-T of DBV-C - uw TV ondersteunt, en in welke norm digitale gegevensoverdracht is. Als alles in orde is, gaat u verder met de installatie. De eenvoudigste oplossing voor het aansluiten van gratis digitale kanalen is om ze automatisch te configureren. Zoek de Menu-toets op de afstandsbediening van de tv, druk erop en er verschijnt een lijst met secties op het tv-scherm. Selecteer "Configureren" en ga in de lijst met functies die wordt geopend naar "Automatische configuratie".

Stap 2

Na een bepaalde tijd zou er een lijst met gevonden digitale zenders op het scherm moeten verschijnen. Als ze niet worden gevonden, komt uw zenderuitzendstandaard niet overeen met de tv-standaard, of zijn er geen digitale zenders beschikbaar op uw tv-netwerk. Als er kanalen worden gevonden, maar niet worden geopend, worden ze gecodeerd. Koop dan een toegangskaart en een CAM-kaart bij je tv-aanbieder.

Stap 3

Als u zeker weet dat uw provider gratis zenders aanbiedt, maar de automatische afstemming heeft ze niet gevonden, gebruik dan de handmatige afstemmingsfuncties. Zoek om te beginnen de nodige informatie om gratis digitale zenders in te stellen op de website van de provider of in de documentatie die u bij het aansluiten van satelliettelevisie hebt gekregen. Herschrijf de frequentie-, snelheids- en modulatiewaarden voor elk interessant kanaal.

Stap 4

Druk op de "Menu"-toets op de afstandsbediening van de tv en selecteer "Handmatig afstemmen" in het gedeelte "Instellingen". Voer in de cellen die verschijnen de opgenomen parameters voor elk van de kanalen in en klik op "Opslaan". Begin dus met zoeken naar alle benodigde digitale zenders en sla ze op in één lijst zodra ze zijn gevonden.

Aanbevolen: