Wat Te Doen Als De Telefoon Is Gevallen?

Wat Te Doen Als De Telefoon Is Gevallen?
Wat Te Doen Als De Telefoon Is Gevallen?

Video: Wat Te Doen Als De Telefoon Is Gevallen?

Video: Wat Te Doen Als De Telefoon Is Gevallen?
Video: Dit moet je doen als je telefoon in het water is gevallen - EDITIE NL 2024, Mei
Anonim

Mobiele telefoons, relatief recent geïntroduceerd in ons dagelijks leven, werden al snel een noodzaak. In een haast, onderweg, als we het uit een zak of een handtas halen, laten we het soms vallen. Wat te doen als de telefoon is gevallen?

Wat te doen als de telefoon is gevallen?
Wat te doen als de telefoon is gevallen?

Vallen vallen - strijd.

Als je je telefoon thuis op een tapijt of tapijt hebt laten vallen, kan er niets ergs mee gebeuren.

Als de val op straat naar het trottoir zou plaatsvinden, van het balkon naar de stoep, zouden de gevolgen ernstiger kunnen zijn. Het scherm lijdt het vaakst - het scherm kan barsten of zelfs breken. De zaak kan ook barsten.

Afhankelijk van de schade kun je zelf iets veranderen door het in gespecialiseerde winkels voor mobiele communicatie te kopen.

Bij diepe interne vervormingen is het beter om contact op te nemen met een reparatiewerkplaats, omdat een moderne mobiele telefoon een complex elektronisch apparaat is.

Heel vaak valt de telefoon in water of een ander vloeibaar medium. Er zijn frequente gevallen van verdrinking van de telefoon in het toilet of, erger nog, in een openbaar toilet. Dergelijke botsingen zijn niet altijd hopeloos. Haal de telefoon in dat geval zo snel mogelijk uit de vloeistof waarin deze zich bevindt. Na het afvegen van de behuizing open en verwijder de batterij. Dit moet zo snel mogelijk gebeuren, omdat de impact op de elementen van de telefoon met water onder elektrische spanning vele malen schadelijker is.

Neem nu de tijd om de telefoon zoveel mogelijk uit elkaar te halen. Als de vloeistof troebel en verontreinigd was, spoel dan alle onderdelen af onder stromend schoon water. Veeg de onderdelen voorzichtig af met een tissue en bereid de telefoon voor om te drogen.

Droog uw telefoon niet op de gebruikelijke manier - op fornuizen, radiatoren. Bij deze droging verdampt vocht van het oppervlak en blijft op nauwe ontoegankelijke plaatsen achter. Gebruik bovendien geen föhn. Het is waarschijnlijker dat het vocht dieper naar binnen drijft, wat steevast zal leiden tot oxidatie van metalen onderdelen.

De beste manier om je telefoon te drogen is door vocht uit de onderdelen te halen. Voor deze doeleinden is gewone rijst ideaal als absorberende stof, die zeker in elke keuken te vinden is.

Giet de rijst in een geschikte afsluitbare container. Plaats de case en alle andere delen van de telefoon erin. Sluit het deksel goed en schud. Laat de container twee dagen bij de telefoon staan om de vloeistof volledig van de oppervlakken en sinussen van de onderdelen te absorberen. Op de derde dag de onderdelen verwijderen en afblazen. Zet de telefoon in omgekeerde volgorde weer in elkaar. Plaats de batterij en zet hem aan, het zou moeten werken.

Zo niet, probeer hem dan aan te sluiten via een oplader zonder batterij. Als het werkt, betekent dit dat de telefoon goed werkt en dat u alleen de batterij hoeft te vervangen.

Aanbevolen: