Hoofdtelefoondraden Solderen

Inhoudsopgave:

Hoofdtelefoondraden Solderen
Hoofdtelefoondraden Solderen

Video: Hoofdtelefoondraden Solderen

Video: Hoofdtelefoondraden Solderen
Video: How To Solder Headphone Wires Properly with Tips and Tricks 2024, Mei
Anonim

Het meest onbetrouwbare onderdeel van een koptelefoon is de draad. Het kan worden overgedragen, gewreven, gescheurd, enz. Wat als de draad geen signaal meer doorgeeft? Je kunt naar de winkel gaan en een nieuwe koptelefoon kopen, of je kunt proberen hem te repareren.

Hoofdtelefoondraden solderen
Hoofdtelefoondraden solderen

instructies:

Stap 1

Onderzoek de koptelefoondraden zorgvuldig. Zoek de plaats waar ze beschadigd zijn. Meestal treedt een scheur op in de buurt van de stekker, in de buurt van de koptelefoon zelf, minder vaak ergens in het midden van de kabel of direct in de koptelefoon zelf, als de draad nergens aan de ingang van de behuizing is bevestigd. Afhankelijk van de locatie van de scheur, moet u verschillende reparatiemethoden gebruiken.

Stap 2

Neem een soldeerbout. Die heb je in alle gevallen nodig. Dus als de draad van de koptelefoon ergens in het midden gerafeld of gebroken is, doe dan het volgende. Knip voorzichtig het beschadigde deel van de draad uit. Strip de contacten lang genoeg om te worden gesoldeerd.

Stap 3

Gebruik nooit een mes of aansteker om te strippen. Leg de draad op een bord en haal de soldeerbout er meerdere keren overheen. De isolatie wordt netjes en netjes verwijderd. Neem hars of een speciale samenstelling voor het solderen van FS-1.

Stap 4

Verwerk hun contacten. Pak dan het blik. Typ het een beetje op een verwarmde soldeerbout en soldeer de contacten zo dat er geen tinnen jumpers meer tussen zitten. Neem ducttape. Wikkel voorzichtig de soldeerverbinding.

Stap 5

Pak het mes. Als de draad in de buurt van de stekker zelf is gerafeld, moet u de behuizing verwijderen, omdat er geen manier is om een lang genoeg contact vrij te maken voor solderen. In dit geval moet u rechtstreeks op de pinnen van de stekker solderen. In de regel zijn de stekkers op de koptelefoon gegoten.

Stap 6

Verwijder de beschermende plastic laag. Neem een soldeerbout. Gebruik het om de restanten van contacten van het soldeerpunt op de stekker te verwijderen. Leg de contacten op de draad zelf bloot.

Stap 7

Soldeer de draden op precies dezelfde manier als ze eerder waren gesoldeerd, d.w.z. rood in plaats van rood, enz. Wikkel de stekker in met elektrische tape. Als de draden zelf van de koptelefoon komen, ga dan op dezelfde manier te werk als bij de stekker. Demonteer de koptelefoonbehuizing en soldeer de pinnen op dezelfde manier als ze eerder waren gesoldeerd.

Aanbevolen: