Je Telefoon Als Wifi-hotspot Gebruiken

Je Telefoon Als Wifi-hotspot Gebruiken
Je Telefoon Als Wifi-hotspot Gebruiken

Video: Je Telefoon Als Wifi-hotspot Gebruiken

Video: Je Telefoon Als Wifi-hotspot Gebruiken
Video: How to Use Your Android Phone as a Wi-Fi Hotspot 2024, Mei
Anonim

Verbinding maken met een telefoon die is verbonden met internet is via Wi-Fi. Dit kan in een aantal gevallen erg handig zijn. Als u bijvoorbeeld een onstabiel netwerk heeft op uw datsja, dan kunt u ergens in de buurt een punt vinden waar het beste signaal zal zijn. Daar leg je je telefoon en die geeft relatief stabiel internet af.

Je telefoon als wifi-hotspot gebruiken
Je telefoon als wifi-hotspot gebruiken

Om de telefoon te configureren om te werken als een Wi-Fi-toegangspunt, hoeft u slechts een beetje te navigeren in het menu van uw smartphone. Meestal kunnen gebruikers deze taak de eerste keer gemakkelijk zelf voltooien.

Ga naar het menu van je telefoon, selecteer het instellingengedeelte. In de sectie instellingen zijn we ook geïnteresseerd in het item. De sectie bevat bovendien het tabblad Modemmodus. Ga naar dit gedeelte en zie het tabblad Wi-Fi-router. We gaan naar dit gedeelte en daar zien we de functie om in of uit te schakelen, evenals de basisinstellingen.

We vertalen de schuifregelaar naar de positie "inschakelen". Er wordt een menu met aanvullende instellingen geopend. Daar blijft het om het wachtwoord in te voeren om toegang te krijgen tot de distributie vanaf de smartphone en de gewenste login. Stel ook de werktijden van de distributie in.

Nu nemen we de tweede smartphone en vinden het netwerk, waarvan we de distributie zojuist hebben georganiseerd. Voer het wachtwoord in en maak verbinding. Vanaf nu kunnen we internetten van de eerste telefoon tot de tweede smartphone.

Dezelfde functie kan worden gerealiseerd door individuele apparaten die door elke telecomoperator worden verkocht. Deze apparaten hebben een zeer beperkte functionaliteit, dus het is veel winstgevender om een oude, arme smartphone als modem en toegangspunt te gebruiken dan te veel te betalen voor een ander niet het meest handige extra apparaat.

Aanbevolen: