Hoe Telefoons Werken Met 2 Simkaarten

Inhoudsopgave:

Hoe Telefoons Werken Met 2 Simkaarten
Hoe Telefoons Werken Met 2 Simkaarten

Video: Hoe Telefoons Werken Met 2 Simkaarten

Video: Hoe Telefoons Werken Met 2 Simkaarten
Video: Hoe werkt Dual Sim? Twee simkaarten tegelijkertijd gebruiken | Samsung & You 2024, April
Anonim

Telefoons met 2 simkaarten gebruiken één of twee radiomodules, waarvan het werkingsprincipe enigszins verschilt van apparaatkaarten met 1 simkaart. Dual-SIM-telefoons hebben hun eigen voor- en nadelen, die de bruikbaarheid van het apparaat beïnvloeden.

Hoe telefoons werken met 2 simkaarten
Hoe telefoons werken met 2 simkaarten

Werkingsprincipe

Het aantal beschikbare radiomodules voor gebruik in een mobiele telefoon wordt bepaald door de fabrikant van het mobiele apparaat. Bij een dual SIM-telefoon met 1 radiomodule staan beide SIM-kaarten in de standby-modus. Wanneer een oproep binnenkomt op de kaart van een operator, is de tweede simkaart niet beschikbaar. Zo kun je met de telefoon twee simkaarten gebruiken, maar is er nog steeds maar één actieve kaart. Een vergelijkbare situatie voor telefoons met één radiomodule ontwikkelt zich bij het gebruik van internetdiensten: slechts één SIM kan pakketgegevens ontvangen en verzenden, terwijl de tweede kaart in de standby-modus staat.

Apparaten die 2 ingebouwde modules hebben, kunnen gelijktijdig met twee telecomoperators werken. Tijdens een telefoongesprek kan de abonnee een oproep ontvangen naar de tweede SIM-kaart, d.w.z. indien gewenst heeft de gebruiker de mogelijkheid om met twee personen gesprekken te voeren zonder het gesprek te onderbreken. Zodra de telefoongebruiker de tweede oproep beantwoordt, wordt het eerste gesprek in de wacht gezet. Na het beëindigen van het gesprek met de tweede beller kan de gebruiker terugkeren naar het gesprek met de eerste persoon.

Schakelen tussen simkaart

Om te schakelen tussen de actieve simkaarten die in gebruik zijn, voegen fabrikanten extra functies toe aan de software van hun toestellen. Tegelijkertijd is op sommige telefoons ook een knop voor het wisselen van actieve kaarten geïmplementeerd, die zich aan de voorkant of het zijpaneel van het apparaat bevindt. Sommige apparaten bieden de gebruiker 2 toetsen om de abonnee te bellen, die elk aan elke operator zijn toegewezen.

Voor-en nadelen

Een van de voordelen van dergelijke apparaten is de mogelijkheid om geld te besparen op mobiele communicatie. U kunt kaarten van 2 verschillende serviceproviders in uw telefoon installeren. Zo kan de eerste operator goedkope oproepen aanbieden aan abonnees van telefoonnetwerken, en de tweede stelt je in staat om goedkoop te sms'en of pakketgegevens uit te wisselen op internet. Voor mensen die in de loop van hun leven twee telefoons gebruiken, wordt een dual-sim toestel een ergonomisch alternatief.

Een van de nadelen van apparaten met twee simkaarten is dat ze te duur zijn in vergelijking met modellen met één simkaart. Niettemin zijn er in de moderne markt voor mobiele telefoons een groot aantal budgetmodellen die aan de eisen van zelfs de meest economische consument zullen voldoen.

Aanbevolen: