Nikon Coolpix L810: Modeloverzicht

Inhoudsopgave:

Nikon Coolpix L810: Modeloverzicht
Nikon Coolpix L810: Modeloverzicht

Video: Nikon Coolpix L810: Modeloverzicht

Video: Nikon Coolpix L810: Modeloverzicht
Video: Видеообзор Nikon CoolPix L810 2024, Mei
Anonim

Onlangs heeft Nikon uit Japan een rijke lijn van eenvoudige en krachtige camera's gepresenteerd, ontworpen voor de gemiddelde gebruiker zonder professionele vaardigheden. Deze lijn heet Leven. En een van de vertegenwoordigers van deze lijn is het Nikon Coolpix L810-model. Wat zijn de kenmerken van deze camera en was het de moeite waard om te kopen?

Nikon Coolpix L810: modeloverzicht
Nikon Coolpix L810: modeloverzicht

model Beschrijving

Het cameramodel Nikon Coolpix L810 onderscheidt zich vooral door zijn compactheid - 111 x 76 x 83 centimeter (breedte x hoogte x diepte). Tegelijkertijd is het gewicht van deze gadget, inclusief batterijen en een geheugenkaart, 430 gram.

De body van de camera is bedekt met gestructureerd plastic dat prettig is voor de vingers, en dankzij de goed doordachte vorm ligt de gadget perfect in de hand. De bedieningsknoppen bevinden zich in één gemeenschappelijke groep, direct na de ontspanknop. Door deze opstelling van knoppen kunt u ze allemaal bereiken terwijl u met uw duim of wijsvinger fotografeert.

Een handige en tegelijkertijd ongebruikelijke oplossing voor de camera was de aanwezigheid van een extra knop die de nadering regelt en zich aan de linkerkant van de gadget bevindt. Met deze knop valt de Nikon Coolpix L810 op in de meest uiteenlopende scherpstelafstanden. Hier is het 26, wat 5 meer is dan het vorige model. Tegenwoordig wordt de Nikon Coolpix L810 verkocht in de kleuren bruin, rood, blauw en zwart.

Beeld
Beeld

Belangrijkste kenmerken en kenmerken

Naast het doordachte ontwerp en de algemene eenvoud van de gadget heeft de Nikon Coolpix L810 camera nog vele andere features.

De sensor van de Nikon Coolpix L810 is bijvoorbeeld van het CCD-type en heeft een resolutie van 16,1 miljoen pixels. Daarnaast werkt de Nikon Coolpix L810, in tegenstelling tot veel van zijn tegenhangers, niet op een oplaadbare batterij, maar op standaard AA-batterijen. Zowel alkaline- als lithiumtypes van dergelijke batterijen zijn perfect voor Nikon Coolpix L810 en zullen ervoor zorgen dat deze lang meegaat.

Deze optie voor het voeden van het apparaat is in de eerste plaats handig voor toeristen die graag de wereld rondreizen en naar plaatsen gaan waar het moeilijk is om een stopcontact te vinden om de oplader op te laden via het lichtnet.

De camera gaat snel aan, dus binnen 3-5 seconden na het aanzetten is de Nikon Coolpix L810 helemaal klaar voor volgend gebruik. En de verwerking van elke foto duurt gemiddeld 2 seconden voor het apparaat, wat ook zorgt voor een goed niveau van snelheid en respons.

Beeld
Beeld

Als de gebruiker er echter voor kiest om groothoekopnamen te maken, kunnen tijdens het beeld subtiele tekenen van vervorming zichtbaar zijn. Ze kunnen worden verwijderd, maar hiervoor moet je inzoomen op de foto.

Als we het hebben over de parameters van foto's die zijn verkregen tijdens het fotograferen met de Nikon Coolpix L810, dan verschillen ze in de resolutie van 4068 x 3456 pixels. Of, om het anders te zeggen, als je foto's in het formaat 34 x 29 centimeter afdrukt, gaat de kwaliteit niet verloren.

Optiek

De aanwezigheid van een grote zoom in de camera is een groot pluspunt, maar dit is verre van het enige pluspunt van het toestel. In dit toestel is de equivalente scherpstelling in het geval van een korte afstand in dit toestel 22,5 millimeter. Dankzij deze indicator kan de gebruiker echt prachtige landschappen van afbeeldingen krijgen, zelfs zonder de verplichte benadering.

Maar er is ook een minpuntje - vanwege het feit dat de Nikon Coolpix L810 een budgetmodel is, besloten de ontwikkelaars van de fabrikant om wat geld te besparen op de matrix. Als gevolg hiervan gebruikt de L810 verre van de hoogste en snelste matrix.

Bedrijfsmodi, algehele beeldkwaliteit en lichtgevoeligheid

De Nikon Coolpix L810 heeft geen noemenswaardige of merkbare problemen met de kwaliteit van de gemaakte opnamen binnen het ISO800 bereik. Maar hoe meer deze indicator toeneemt, hoe groter het digitale ruisniveau zal zijn.

Daarnaast kan het gecreëerde beeld onder bepaalde omstandigheden zo ver vallen dat de kleinste details van de foto zullen versmelten tot één "wazig" geheel.

Beeld
Beeld

Deze kleine nadelen tonen aan dat de Nikon Coolpix L810 camera het meest geschikt is, niet voor professionals, maar voor die amateurs die zich niet bemoeien met de parameters en instellingen van de gadget, in plaats daarvan de automatisering overlaten om de keuze voor hen te maken. Alleen dan kan de gebruiker immers rekenen op de ideale balans tussen bruikbaarheid en beeldkwaliteit.

Alle beschikbare standen in de camera zijn geautomatiseerd. Tegelijkertijd heeft de gadget een groot aantal verschillende modi en scènes waarmee de eigenaar en zijn verbeeldingskracht goed kunnen zwerven. Volgens de Nikon Coolpix L810 handleiding die bij het toestel wordt geleverd heeft de camera naast de standaard opnamestand ook een nachtstand, portretstand, panoramastand en nog veel meer.

Non-stop fotograferen en video opnemen

In het geval dat de gebruiker de continu-opnamemodus op zijn apparaat start, zal hij beginnen met fotograferen met een snelheid van ongeveer 1,3 frames per seconde. Deze snelheid zal echter op het moment van starten zijn, aangezien later, door het snel vullen van de camerabuffer, deze snelheid snel zakt naar 1 frame in 4 seconden.

De maximale resolutie die kan worden bereikt tijdens filmopname is 1280 x 780 pixels met stereogeluid. Natuurlijk zullen vandaag maar weinig mensen indruk kunnen maken op dit cijfer, omdat de meeste zelfs eenvoudige "zeepkisten" uit het budgetsegment in staat zijn om video's met FullHD-resolutie te maken.

Tijdens het opnemen van films kan de gebruiker de mogelijkheid om optisch in en uit te zoomen aanpassen en aanpassen. Tegelijkertijd kan automatische scherpstelling zowel in de continue modus werken, als vóór het begin van de opname werd opgelost.

Beeld
Beeld

Houd er ook rekening mee dat de activering van de video-opnamemodus in de Nikon Coolpix L810-camera wordt gedaan door op de knop te drukken, die afzonderlijk op de behuizing van de gadget wordt weergegeven.

nadelen

Het grootste nadeel van de Nikon Coolpix L810-camera, dat zowel door gebruikers als experts werd opgemerkt, is de kleine omvang van de matrix van het apparaat. Maar, zoals hierboven vermeld, vanwege het feit dat besloten was om de Nikon Coolpix L810 als budgetmodel te maken, hebben de ontwikkelaars alleen op de matrix bespaard. En door de kleine matrix heeft de camera een relatief kleine lens.

Andere nadelen zijn de volgende:

  1. Met het apparaat kunt u foto's in slechts één formaat opslaan - JPEG.
  2. Automatisch scherpstellen werkt in het midden van het frame en daarbij wordt zelfs rekening gehouden met het feit dat de gadget een gezichtsherkenningsfunctie heeft.
  3. De camera beschikt ook over een niet-roterende monitor.
  4. Er is geen flashmount-connector.
  5. Ook bood de camera geen panoramische opnamemodus met automatisch lijmen van alle resulterende frames in één.
  6. De camera mist ook filters, digitale effecten, oriëntatiesensoren (daarom moet het apparaat zelf worden gedraaid als je de foto's wilt bekijken) en andere functies.

Conclusie

Als we rekening houden met het feit dat het Nikon Coolpix L810-model ongeveer 10 duizend kost, kan worden opgemerkt dat er veel andere compacte en functionele modellen op de markt zijn die de gebruiker kunnen plezieren met hun mogelijkheden.

Het is echter de Nikon Coolpix L810 die tevreden is met een indrukwekkende 26x optische zoom. Ook is de camera comfortabel in gebruik en ligt hij perfect in de hand.

Aanbevolen: