Foto's Maken Met Nikon

Inhoudsopgave:

Foto's Maken Met Nikon
Foto's Maken Met Nikon

Video: Foto's Maken Met Nikon

Video: Foto's Maken Met Nikon
Video: Got a new Nikon? Some cool camera tips for beginners 2024, Mei
Anonim

Heel vaak komen er bij het kopen van een Nikon spiegelreflexcamera een groot aantal vragen op over de fotografietechniek, zeker als je nog niet eerder ervaring hebt met dit type camera's.

Nikon spiegelreflexcamera
Nikon spiegelreflexcamera

Alle Nikon-opnamestanden zijn onderverdeeld in automatisch, halfautomatisch en creatief. De camera in de automatische stand kan met en zonder flits fotograferen. In halfautomatische standen kan de gebruiker het type opname kiezen (portret, landschap, macro, nachtopname) en selecteert de spiegelreflexcamera automatisch de benodigde instellingen voor ISO, witbalans en kleurweergave. Creatieve modi bieden de mogelijkheid om de camera aan uw voorkeuren aan te passen.

Halfautomatische modus

De eenvoudigste creatieve modus wordt beschouwd als de P-modus, dat wil zeggen, halfautomatisch (u kunt de ISO aanpassen, maar de camera kiest zelf de belichting, sluitertijd en diafragma). De modus is handig voor beginners, maar eerder beperkt. Ideaal voor alledaagse opnamen (bijv. reizen, vakantie).

Diafragmaprioriteitsmodus

Diafragmaprioriteitmodus of A-modus stelt u in staat de scherptediepte te regelen. Hoe kleiner de scherptediepte op de camera is ingesteld, hoe omvangrijker het onderwerp op de voorgrond is. Scherptediepte is ook verantwoordelijk voor de prachtige vervaging van de achtergrond, typisch voor DSLR-fotografie. Geschikt voor portretten, close-ups en onderwerpen met natuurlijk licht. Maximaliseer de scherptediepte voor een landschapsopname met veel detail.

Sluiterprioriteitmodus

De S-modus (sluitertijdvoorkeuzemodus) wordt meestal gebruikt bij het fotograferen van bewegende objecten of mensen. Met de snelste sluitertijd kun je "het moment vasthouden", om bewegingen vast te leggen die bijna onmerkbaar zijn voor het oog. Bij het fotograferen van sportevenementen, het fotograferen van dieren en natuurverschijnselen (regenbui, sneeuw) moet een korte sluitertijd worden ingesteld. Een lange sluitertijd produceert een "spoor"-effect. Het kan worden gebruikt voor artistieke opnamen van stromend water, autorijden. Als u fotografeert met lange sluitertijden, moet u een statief gebruiken, anders wordt de foto onscherp.

Belichtingsprioriteitmodus

In de modus Belichtingsprioriteit (M-modus) kunt u de hoeveelheid licht aanpassen die de sensor van de camera binnenkomt. Dat wil zeggen, het hangt af van hoe de fotograaf de belichting heeft ingesteld of de foto overbelicht of donker wordt. Het is beter om geen serie opnames tegelijk te maken, maar de belichting aan te passen aan de huidige verlichting, vervolgens op het camerascherm te kijken en te beginnen met fotograferen. De modus Belichtingsprioriteit verbetert de kwaliteit van opnamen bij weinig ('s avonds of binnen) of overmatige ('s middags, op een heldere zonnige dag) verlichting.

Aanbevolen: