Een Instantcamera Kiezen

Inhoudsopgave:

Een Instantcamera Kiezen
Een Instantcamera Kiezen

Video: Een Instantcamera Kiezen

Video: Een Instantcamera Kiezen
Video: The Best Instant Film Cameras in 2021 2024, Mei
Anonim

Snap-fotografie heeft zijn vroegere populariteit verloren met de komst van digitale camera's. Instantcamera's werden niet meer geproduceerd omdat er geen vraag naar was. De productie van instantcamera's is relatief recent hervat. Snapfotografie is weer populair geworden.

Een instantcamera kiezen
Een instantcamera kiezen

Polaroidcamera's

Een Polaroid 600 of 636 kopen is niet makkelijk, maar het kan wel. Sommige winkels bieden opgeknapte camera's en sommige bieden camera's in goede staat. Feit is dat Polaroid stopte met het maken van camera's die in de jaren 90 populair waren. De moderne Polaroid is een digitale camera met een ingebouwde printer. Resolutie 10MP. De lensmaat op de lens is iets groter dan de lens van een smartphone.

De camera's zijn compact en dun en printen foto's ter grootte van een visitekaartje op speciaal papier. Het duurt 1,5 minuut om een foto af te drukken. Op het papier zit een laag speciale kleurdeeltjes, die bij verhitting verschijnen. Door deze deeltjes verschijnt het beeld. Camera's hebben weinig instellingen, je kunt alleen de kleur van de foto (kleur, sepia of zwart-wit) en de lijst kiezen. Bij het kopen moet u de camera onmiddellijk controleren, er zijn camera's met defecten (ze drukken geen foto's af, enz.). De camera moet met grote zorg worden behandeld, omdat de body snel bekrast raakt. Camerahoezen worden niet verkocht.

Het enige goede aan Polaroid-camera's is dat ze een kopie van de afgedrukte foto op de geheugenkaart opslaan. Goede foto's worden alleen gemaakt bij zonnig weer. Afgebeeld is een Polaroid Snap-camera.

Beeld
Beeld

Fujifilm instax-camera's

Fujifilm maakt camera's die foto's op film afdrukken. Voor camera's worden speciale filmcassettes verkocht. Fujifilm produceert de Instax Mini serie (visitekaartje fotoformaat) en Instax Wide (visitekaartjeformaat rechthoekige foto's). Afgebeeld is Instax Wide. De instellingen zijn volledig automatisch, je kunt de helderheid van de flits aanpassen, het type foto en de brandpuntsafstand kiezen. De camera is alleen te gebruiken bij warm weer. Wanneer de luchttemperatuur lager is dan +10, neemt de foto-ontwikkelingstijd toe. Typisch wordt een beeld op film in 10 seconden ontwikkeld.

Beeld
Beeld

Instax Mini-camera's zijn beschikbaar met zowel automatische instellingen als handmatige instellingen. De eenvoudigste camera's uit de Instax Mini serie zijn de Instax Mini 8 en Instax Mini 9. Afgaande op de reviews op internet zijn deze camera's het populairst. Ze hebben geen instellingen, alleen het type verlichting kan worden geselecteerd. De camera's slagen er niet in landschappen vast te leggen, maar geweldig voor het fotograferen van een groep vrienden. De foto toont Instax Mini 8. Het beeld op de film is ontwikkeld in 10 seconden.

Beeld
Beeld

Er zijn camera's met een breed scala aan instellingen. Zo is de Instax Mini 70 ontworpen voor het maken van zelfportretten. De instellingen zijn volledig automatisch en stellen je tegelijkertijd in staat om prachtige landschappen te fotograferen en macrofotografie te maken. Instax Mini 70 kost 2.000 roebel meer dan Instax Mini 8 en Instax Mini 9. De foto toont Instax Mini 70. Het beeld wordt in 10 seconden op de film ontwikkeld.

Beeld
Beeld

Lomography camera's

Camera's verschillen van Fujifilm in ontwerp en specificaties. Lomography maakt instant camera's met verwisselbare lenzen met handmatige en automatische instellingen. Camera's kunnen foto's met meerdere lagen maken (u kunt meerdere afbeeldingen over elkaar heen leggen). De camera zal fans van lange sluitertijden aanspreken. Lomography camera's zijn lastig en zelfs in de automatische modus zijn foto's niet altijd perfect omdat het moeilijk is om de juiste flitsmodus te kiezen. Camera's zijn erg humeurig. Lomography-producten zijn geschikt voor mensen die niet bang zijn om te experimenteren. Het beeld is ontwikkeld in 10 seconden.

Aanbevolen: