Hoe Een Camera Te Kopen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Camera Te Kopen?
Hoe Een Camera Te Kopen?

Video: Hoe Een Camera Te Kopen?

Video: Hoe Een Camera Te Kopen?
Video: De twee belangrijkste overwegingen als je een nieuwe camera gaat kopen | de Videomakers 2024, Mei
Anonim

Winkels bieden een enorm assortiment camera's aan, dus een koper die een moderne digitale camera wil kopen, staat voor een moeilijke keuze - welke camera moet hij kiezen?

Hoe een camera te kopen?
Hoe een camera te kopen?

Het is nodig

een laptop is wenselijk

instructies:

Stap 1

Bepaal eerst voor welk doel je een digitale camera nodig hebt. Als je uitsluitend geïnteresseerd bent in amateurfotografie, ga je voor jezelf, je familie, voor je vrienden en kennissen fotograferen, dan is een gewone digitale "zeepkist" die tot 5-7 duizend roebel kost, geschikt voor jou.

Stap 2

Let bij het kiezen van een camera op het formaat en de resolutie. Onthoud dat subminiatuurformaten niet goed samengaan met hoge resoluties. Het plaatsen van een groot aantal lichtgevoelige elementen op een kleine matrix leidt tot vervormingen in de kleurweergave, dus koop geen hele compacte camera's met een resolutie van meer dan 8-10 megapixels. Het principe "hoe groter de camera, hoe beter de foto's die hij maakt" geldt ook voor digitale camera's. Bovendien is het niet erg handig om met een kleine camera te werken - het formaat van de camera moet het mogelijk maken om hem normaal in de hand te houden.

Stap 3

Let op de grootte van de lens - hoe groter hoe beter. Het moet ten minste drie keer de vergroting ("zoom") geven. Let niet op digitale zoom - u kunt nog steeds geen foto's bewerken zonder een computer, en daarop kan het werk van het vergroten en bijsnijden van foto's veel beter worden gedaan.

Stap 4

Als je een camera koopt, maak er dan zeker een dozijn foto's mee. Als je een laptop hebt, neem deze dan mee naar de winkel en bekijk de gemaakte foto's erop. Let op natuurlijke kleurweergave, geen vervorming, kleurstippen. Als je ergens over twijfelt, weiger het te kopen.

Stap 5

Als je je gaat bezighouden met artistieke fotografie, kun je niet zonder een digitale spiegelreflexcamera. Bij een spiegelreflexcamera wordt er door de lens gericht, waardoor de grenzen van het beeld altijd overeenkomen met wat je ziet. "SLR" is veel beter dan "zeepschaal", bovendien kun je lenzen wisselen, wat erg belangrijk is voor een fotograaf. Let op hoe de camera op het te fotograferen object richt - de zoeker wordt gebruikt (u moet uw oog erop houden) of het richten gebeurt over het scherm. Kies het type dat voor u het meest comfortabel is.

Stap 6

Sommige moderne camera's hebben een roterend scherm. Dit is erg praktisch omdat je hiermee foto's kunt maken vanuit opgeheven armen of vanuit andere onhandige posities. Bij de aanschaf van een camera dient u direct een geheugenmodule aan te schaffen, aangezien de omvang van de ingebouwde opslag bij eenvoudige camera's doorgaans zeer beperkt is. Ga bij het kiezen van een module uit van het feit dat een geheugenkaart van 2 GB tot tweehonderd foto's kan opslaan.

Stap 7

Het is ten zeerste aan te raden om meteen batterijen en een oplader aan te schaffen, aangezien u tijdens actief werk geen tijd heeft om batterijen te vervangen. In dit opzicht zijn batterijen veel praktischer en handiger. Neem naast batterijen altijd een set batterijen mee voor het geval de batterijen op het meest ongelegen moment leeg raken.

Aanbevolen: