Hoe Een Lens Te Repareren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Lens Te Repareren?
Hoe Een Lens Te Repareren?

Video: Hoe Een Lens Te Repareren?

Video: Hoe Een Lens Te Repareren?
Video: Canon Error 1 Problem - How to fix faulty lens communication Canon camera & lens. 2024, Maart
Anonim

Het komt vaak voor dat de oude correcte lens van uw toestel niet meer goed werkt. Meestal worden amateurfotografen geconfronteerd met het feit dat de zoomring bij de minimale brandpuntsafstand op de lens vastzit en het onmogelijk wordt om foto's te maken. Iedereen weet dat het repareren van fotoapparatuur in servicecentra, zacht gezegd, niet goedkoop is, dus repareren we het zelf.

Hoe een lens te repareren?
Hoe een lens te repareren?

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat uw fotoapparatuur niet onder de garantie valt, anders kunt u bij demontage geen aanspraak meer maken op fabrieksfouten. Bepaal daarna de oorzaak van de storing - je moet niet alleen in de lens blijven steken. Een probleem als uitlijning kun je niet alleen oplossen.

Stap 2

Als u een dure lens van hoge kwaliteit heeft, is het ook beter om deze ter reparatie aan te bieden (als u hoogwaardige apparatuur hebt gekocht, moet u het geld voor reparaties niet sparen).

Stap 3

Bereid gereedschap en werkgebied voor. Zorg ervoor dat het oppervlak waar u de lens uit elkaar haalt, vrij is van stof en klein vuil. Het is beter om de tafel te bedekken met een witte doek.

Stap 4

Demonteer de voorkant van de lens. Gebruik de punt van een schroevendraaier om de decoratieve sticker van de frontlens los te wrikken en voorzichtig te verwijderen. Onderaan zitten bevestigingsschroeven. Draai ze los en verwijder de lens. Draai vervolgens de cilinderschroeven los en verwijder de rubberen ring van de zoomcilinder. Draai de lagerschroeven eronder, die in de diameter zitten, los en trek de zoomring eruit.

Stap 5

Draai de lens en begin met het demonteren van de achterkant. Verwijder de plastic beschermring. Er zitten slotjes in. Trek ze met uw vinger terug en verwijder de ring. Draai de 2 schroeven op de bajonet los en verwijder de contactplaat. Draai vervolgens de rest van de schroeven los en verwijder de bajonet volledig.

Stap 6

Trek de kabels voorzichtig uit de connectoren, draai 1 schroef van het bord los en verwijder deze. Vervang gescheurde of gebroken kabels indien nodig. De buitenste beschermcilinder en focusring kunnen dan worden verwijderd.

Stap 7

Draai de schroeven van de montagering los, verwijder deze en verwijder de zoomeenheid door de schroeven los te draaien waarmee deze vastzit en naar de voorkant van de lens te trekken. Controleer de schroef waarmee de rails vastzit. Vaak zit het probleem daarin. Schroef hem vast en monteer de lens in omgekeerde volgorde.

Aanbevolen: