De Witbalans Wijzigen

Inhoudsopgave:

De Witbalans Wijzigen
De Witbalans Wijzigen

Video: De Witbalans Wijzigen

Video: De Witbalans Wijzigen
Video: White Balance in Wildlife & Landscape Photography - Changing the Mood of your Images 2024, Mei
Anonim

Bij het fotograferen van elk object met een moderne digitale camera, wordt rekening gehouden met veel parameters: sluitertijd, diafragma, lichtgevoeligheid en zelfs witbalans. Door de parameter "Witbalans" correct in te stellen, kunt u automatisch een foto van goede kwaliteit krijgen.

De witbalans wijzigen
De witbalans wijzigen

Het is nodig

Elke camera die de witbalansfunctie ondersteunt

instructies:

Stap 1

Witbalans is een afkorting voor witbalans. De belichting van het onderwerp dat u het meest fotografeert, is afhankelijk van het tijdstip van de dag. Zo wijkt de witbalans voor daglichtzon sterk af van die van binnenverlichting. Het is je vast al opgevallen dat foto's die binnenshuis zijn gemaakt een gelige tint hebben. Dit gebeurt om een van de 2 redenen: de witbalans verkeerd ingesteld of de verlichting gedimd met lampen ("Ilyich's Lamp").

Stap 2

Waarom is er een balans tussen wit en andere niet? Je kunt dit feit aan iedereen bewijzen in het zonlicht. Neem een wit vel papier en bekijk het in zonlicht - het zal wit zijn. Onder maanlicht zal de kleur veranderen. Zo kunnen we zeggen dat een wit vel papier geen eigen kleur heeft, de kleur van het oppervlak hangt af van het soort verlichting. Deze technologie is toegepast in de fotografie-industrie.

Stap 3

Bij gebruik van zelfs de eenvoudigste en goedkoopste camera's is het mogelijk om de witbalansinstelling aan te passen. Een voorbeeld zal worden beschouwd op een Lumix LZ7 digitale camera. Voor een volledige werking moet u AA- of HR6-batterijen opladen met een nominale spanning van 1, 2V. Plaats de batterijen in de overeenkomstige connector en houd rekening met de polariteit.

Stap 4

Houd de camera in je rechterhand - onder je wijsvinger vind je een aan/uit-schakelaar. Verander de positie van uit naar aan. Gebruik de speciale draaiknop om de normale of intelligente opnamemodus in te stellen.

Stap 5

Ga naar beeldinstellingen door op de menu / set-knop te drukken. Ga in het geopende menu naar het tabblad met de camera. Ga naar "WB Ball Bel" en druk op de uiterst rechtse knop op de joystick.

Stap 6

Er verschijnt een lijst met beschikbare modi aan de rechterkant van het scherm, selecteer de juiste. Merk op dat als u door de lijst met modi bladert, de weergave verandert. Met deze functie kunt u snel de gebruikte modus evalueren wanneer u er een voorbeeld van bekijkt. Om de handmatige modus in te stellen in plaats van automatisch, activeert u de laatste regel uit de lijst door op de menu / set-knop te drukken.

Stap 7

Richt nu de cameralens op het object waarop je de balans wilt instellen en druk nogmaals op de menu/set-knop. Deze en de volgende foto's worden gemaakt met individuele witbalansinstellingen.

Aanbevolen: