Een Portretlens Kiezen

Inhoudsopgave:

Een Portretlens Kiezen
Een Portretlens Kiezen

Video: Een Portretlens Kiezen

Video: Een Portretlens Kiezen
Video: De juiste lens kiezen | Fotografie voor beginners | Het Perfecte Plaatje 2021 | Canon Nederland 2024, Mei
Anonim

Voor veel aspirant-fotografen zijn portretlenzen eigenlijk de eerste en belangrijkste aankoop. Dit komt door het feit dat ze je in staat stellen om mensen van hoge kwaliteit te fotograferen, wat op zijn beurt een goede winst oplevert, vooral als de fotograaf bezig is met het fotograferen van verschillende evenementen. Wees voorzichtig bij het kiezen van een portretlens.

Een portretlens kiezen
Een portretlens kiezen

instructies:

Stap 1

Kies een brandpuntsafstand voor een portretlens. Het moet tussen 50 en 200 mm zijn om optische vervorming te minimaliseren, wat bij portretten moet worden vermeden. In dit geval is het noodzakelijk om te beslissen wat voor soort portretten u gaat maken. Ben je lang, dan heb je een 50 mm lens nodig. Voor portretten op borst- of taillelengte is een ideale brandpuntsafstand van 85 mm ideaal. Wil je close-up foto's van hoge kwaliteit van gezichten, kies dan voor lenzen met 135 mm en groter.

Stap 2

Gebruik een constante brandpuntsafstand voor portretfoto's. Om ervoor te zorgen dat de foto van de hoogste kwaliteit is, is het noodzakelijk dat het apparaat een minimum aan lenzen heeft (niet meer dan 7-8), daarom wordt aanbevolen om de zoomlenzen te verlaten. Ook heeft een constante brandpuntsafstand een grote diafragmaverhouding, wat een goed effect heeft op het volume en de plasticiteit van het beeld.

Stap 3

Let op de diafragmawaarde van de lens. Het wordt aanbevolen om portretten te maken tot een diafragma van 4.0. Hiermee kunt u kwaliteitsfoto's maken bij weinig licht, een perfecte bokeh creëren, het onderwerp van de achtergrond scheiden en nog veel meer.

Stap 4

Bepaal de resolutieverhouding voor een portretlens. Deze waarde wordt aangegeven door het aantal regels of MTF-afkorting. Hoe hoger de lensresolutie, hoe scherper het onderwerp waarop is scherpgesteld.

Stap 5

Controleer op autofocus. Deze parameter is vooral belangrijk als u een beginnende fotograaf bent en niet weet hoe u goed op het onderwerp moet scherpstellen. Is er een automatische functie, dan krijg je gegarandeerd een helder beeld en zal het beeld niet versmelten tot één meerkleurige vlek.

Stap 6

Kijk of dit model portretlens extra diffusielenzen heeft. Hiermee kunt u contrasterende portretten maken, de menselijke huid wordt verzacht door een lichte optische onscherpte en defecten worden gladgestreken. Dit effect kan ook worden bereikt met speciale diffusiefilters.

Aanbevolen: