Hoe Video Van Camera Naar Schijf Over Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe Video Van Camera Naar Schijf Over Te Zetten
Hoe Video Van Camera Naar Schijf Over Te Zetten

Video: Hoe Video Van Camera Naar Schijf Over Te Zetten

Video: Hoe Video Van Camera Naar Schijf Over Te Zetten
Video: Video's van je camera naar je computer overzetten | Video's inladen | de Videomakers 2024, Mei
Anonim

Om de paar jaar worden apparaten en apparatuur van de volgende generatie geproduceerd, dus er is een probleem met de relatie tussen oude optische videocamera's en nieuwe digitale media. Hoe kunnen we onze waardevolle videobanden in eerste instantie opnieuw opnemen op betrouwbare en moderne opslagmedia?

Hoe video van camera naar schijf over te zetten
Hoe video van camera naar schijf over te zetten

Het is nodig

  • - een computer,
  • - video-opnamekaart
  • - video Recorder,
  • - Dvd-rw-station

instructies:

Stap 1

Voor het dubben heeft u een computer nodig, een video-opnamekaart of een tv-tuner met een ingang voor het ontvangen van een videosignaal, een videorecorder die uw cassette leest en een dvd-rw-station waarmee we video op schijf kunnen branden. U moet ook over de benodigde software beschikken om het videosignaal te ontvangen en te transcoderen, maar deze bevindt zich meestal al op de video-opnamekaart. Installeer eerst de video-opnamekaart in uw computer en installeer alle benodigde stuurprogramma's en programma's om erop op te nemen.

Stap 2

Sluit de videorecorder aan op de videokaart volgens de instructies voor de techniek en bereid de cassettes voor op het dubben. Zet de cassette in de videorecorder en het schijfopnameprogramma op de computer aan en druk op "start" met opnemen. Op dit moment transcodeert de videokaart het ontvangen analoge signaal van de videorecorder met behulp van speciale programma's die codecs worden genoemd. De opnieuw gecodeerde informatie wordt opgeslagen in een specifiek bestand of in meerdere bestanden, afhankelijk van het formaat van het opslaan.

Stap 3

Wacht even totdat de video is opgenomen en als een apart bestand op uw computer is opgeslagen. Zodra de melding "video-opname is gemaakt" op de monitor verschijnt, moet u op de knop "opname stoppen" drukken.

Stap 4

Na het dubben kunt u video van analoge media op uw computer bekijken. Als u tevreden bent met de afspeelkwaliteit, start u een programma voor het branden van schijven, zoals Nero. Plaats een lege cd-schijf in het station, wijs deze de gewenste naam toe in een geopend programma en sleep alle op te nemen bestanden naar het bijbehorende venster. Klik op "branden", wacht tot de opname is voltooid en verwijder de voltooide videoschijf. Houd er echter rekening mee dat de kwaliteit van het beeld op de videoband gelijk zal zijn aan de kwaliteit van cd of dvd, met andere woorden, alle ruis van de opname tijdens het dubben blijft ongewijzigd.

Aanbevolen: