Hoe Een Computer Op Tv Te Kijken

Inhoudsopgave:

Hoe Een Computer Op Tv Te Kijken
Hoe Een Computer Op Tv Te Kijken

Video: Hoe Een Computer Op Tv Te Kijken

Video: Hoe Een Computer Op Tv Te Kijken
Video: How To Cast Computer to TV - How To Cast Your PC To Your TV - Screen Mirror PC Windows 10 to TV 2024, April
Anonim

Het grootste deel van moderne tv's heeft een groot aantal verschillende poorten voor het ontvangen van videosignalen. Met deze functie kunt u deze apparaten gebruiken om met pc's en zelfs laptops te werken.

Hoe een computer op tv te kijken
Hoe een computer op tv te kijken

Het is nodig

  • - HDMI kabel;
  • - adapter.

instructies:

Stap 1

Ontdek de technische kenmerken van uw tv. Bekijk welke video-ontvangstkanalen beschikbaar zijn voor dit model. De volgende typen connectoren zijn geschikt voor aansluiting op een personal computer: D-SUB (VGA), DVI-D en HDMI.

Stap 2

Houd er rekening mee dat de eerste poort die wordt vermeld niet bedoeld is voor digitale beeldoverdracht. Als uw pc een relatief krachtige videokaart heeft, geef dan prioriteit aan de DVI- en HDMI-kanalen.

Stap 3

Zorg ervoor dat uw videokaart de juiste connectoren heeft. Moderne adapters zijn voorzien van de aangegeven digitale poorten. Als u de D-SUB-uitgang op de DVI-In-poort moet aansluiten, gebruikt u een adapter van het juiste formaat.

Stap 4

Gebruik bij het aansluiten van de DVI-D- en HDMI-poorten een adapter die audio kan verzenden. Meestal worden deze adapters bij videokaarten geleverd.

Stap 5

Zet de tv en pc uit. Verbind deze apparaten met draden met behulp van de vereiste set accessoires. Schakel de apparatuur in. Wacht tot het besturingssysteem van de computer is opgestart.

Stap 6

Selecteer in de tv-instellingen de signaalontvangstpoort die moet worden gebruikt. Nadat de modus is gewijzigd, moet de bureaubladachtergrond worden weergegeven op het tv-scherm. Dit betekent dat de synchrone werking van de twee displays momenteel in de uitbreidingsmodus staat.

Stap 7

Nadat u het gewenste programma heeft gestart, verplaatst u het venster buiten het hoofdscherm. Gebruik de modus Dupliceren om een beeld dat identiek is aan het beeld dat op de pc-monitor wordt weergegeven, naar het tv-scherm over te brengen. Om het te activeren, opent u het menu "Schermresolutie" en selecteert u de optie "Dupliceren".

Stap 8

Als u met deze modus werkt, moet u voor beide schermen dezelfde beeldschermresolutie gebruiken. Gebruik de nasynchronisatieoptie niet bij een klassieke monitor en breedbeeld-tv.

Aanbevolen: