Autofocus Inschakelen

Inhoudsopgave:

Autofocus Inschakelen
Autofocus Inschakelen

Video: Autofocus Inschakelen

Video: Autofocus Inschakelen
Video: Autofocus Settings Tutorial. 2024, Mei
Anonim

Autofocus zorgt voor automatische uitlijning van de lens in het frame en aanpassing van de scherpte. De autofocusmodi op de meeste camera's zijn hetzelfde, evenals het werkingsprincipe. Deze functie heeft verschillende instellingen waarmee de fotograaf de camera kan aanpassen om bijna elke foto te maken.

Autofocus inschakelen
Autofocus inschakelen

instructies:

Stap 1

Om de autofocusmodus op veel professionele en semi-professionele camera's in te schakelen, wordt een speciale schakelaar gebruikt die in twee modi kan worden ingesteld: AF of M. AF is de standaardafkorting voor de autofocusfunctie en M maakt handmatige scherpstelling mogelijk. Als deze schakelaar op de camera ontbreekt, wordt de modus geselecteerd via het bijbehorende menu-item. Als u deze functie niet kunt vinden, raadpleeg dan de handleiding van de camera, die meestal bij de kit wordt geleverd.

Stap 2

Op sommige camera's heeft autofocus ook verschillende standen. AF-A is verantwoordelijk voor de volautomatische aanpassing van de scherpte van het frame. De camera detecteert automatisch het onderwerp waarop moet worden scherpgesteld. Deze functie werkt goed voor de meeste opnamen.

Stap 3

De AF-S-modus legt statische scènes vast, zoals landschappen of portretten. AF-C activeert een modus waarin de camera scherpstelt op een bewegend onderwerp totdat de ontspanknop wordt ingedrukt. Deze functie is zeer geschikt voor het vastleggen van snel bewegende onderwerpen in het kader.

Stap 4

Sommige camera's hebben een functie voor het instellen van het AF-gebied die handmatig kan worden aangepast. In de meeste gevallen is scherpstellen op het dichtstbijzijnde onderwerp prima. Deze optie in de instellingen van het apparaat heeft een wit rechthoekig pictogram. Met de Dynamic Zone-modus kunt u nauwkeurigere scherpstellingsaanpassingen maken voor bewegende objecten in het frame, terwijl de Single Point-modus kan worden gebruikt om de focus aan te passen aan een specifiek gebied in het frame. Deze functie is handig als u precies weet waarop moet worden scherpgesteld, bijvoorbeeld de ogen van een persoon bij het maken van een portret.

Aanbevolen: