Een Panoramafoto Maken

Inhoudsopgave:

Een Panoramafoto Maken
Een Panoramafoto Maken

Video: Een Panoramafoto Maken

Video: Een Panoramafoto Maken
Video: Een panoramafoto maken 2024, Mei
Anonim

Een panoramische opname wordt meestal een foto genoemd met een brede beeldhoek, meer dan 180 graden; dergelijke foto's worden gemaakt met camera's met een niet-standaard lens. Panoramische foto's worden ook foto's genoemd die zijn samengesteld uit verschillende afzonderlijke afbeeldingen, die elk afzonderlijk een normale beeldhoek hebben.

Een panoramafoto maken
Een panoramafoto maken

instructies:

Stap 1

Als u voor het fotograferen een camera gebruikt die is uitgerust met een panoramische fotografiefunctie, is het maken van de bijbehorende foto niet moeilijk. Een ander ding is wanneer een gewone camera wordt gebruikt om een panoramische foto te maken, in dit geval kunt u speciale software gebruiken.

Een van de programma's waarmee je van veel gewone foto's panoramafoto's kunt maken, is The Panorama Factory.

Stap 2

Bij het maken van een panoramische foto moet u allereerst de keuze van de scène zorgvuldig benaderen. Indien mogelijk moet het hele te filmen gebied egaal verlicht zijn en moeten er zo min mogelijk bewegende objecten zijn. De aanwezigheid van geïsoleerde, vrijstaande elementen (gebouwen, auto's, bomen, enz.) vereenvoudigt dergelijke opnamen aanzienlijk, ze fungeren als oriëntatiepunten bij het bewegen van de camera. Om ervoor te zorgen dat de objecten op alle foto's dezelfde grootte hebben en gelijkmatig worden verlicht, moet de camera vooraf handmatig worden afgesteld. Belichtingsparameters en brandpuntsafstand moeten constant zijn.

Stap 3

Een belangrijke voorwaarde voor zo'n opname is de gelijkmatige beweging van de camera, hiervoor kun je een speciaal statief gebruiken. Elk volgend frame wordt gemaakt nadat de camera met de klok mee is gedraaid, terwijl het frame ongeveer 30% van het vorige frame moet behouden.

Stap 4

Downloaden van site https://www.panoramafactory.com/ The Panorama Factory en installeer het op uw computer. Kopieer alle foto's naar uw harde schijf. Start The Panorama Factory, selecteer Importeren in het menu Bestand. Selecteer de foto's van het toekomstige panorama en klik op de knop Openen. Selecteer in het menu Tools de optie Brandpuntsafstand, voer de waarde in voor de brandpuntsafstand die werd gebruikt bij het fotograferen

Stap 5

Selecteer in het menu Afbeelding het item Stitch, waarna het naaien van panorama's begint. Na voltooiing van het proces wordt een panoramische foto bovenaan het venster weergegeven. Selecteer in het contextmenu van deze foto Afbeelding weergeven. Klik op de boven- of onderrand van de foto en verplaats vervolgens met de pijltjestoetsen op het toetsenbord de foto totdat de samenstellende afbeeldingen met elkaar samenvallen. Kies in het menu Bestand de optie Goedkeuren.

Stap 6

Om de foto in jpg-indeling op te slaan, selecteert u in het menu Bestand de optie Weergave opslaan als. Als u van plan bent om in de toekomst aanvullende aanpassingen aan het panorama aan te brengen, moet u het project opslaan door in het menu Bestand de optie Opslaan als te selecteren.

Aanbevolen: